HockeyNews
PLUS

Stark seger för nästan uträknat Djurgården – men nu håller man andan

(16449) Jacob Josefson/Dick Axelsson
Bildbyrån

Publicerad: 21 november 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Allvaret i Jacob Josefsons skada kan bli väldigt avgörande för fortsättningen av Djurgårdens säsong.

Undersökningen som väntar blir en nagelbitare för djurgårdarna.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Utan lagkaptenen Jacob Josefson i laget blev det förlust i Skellefteå i torsdags. Det var där i Skellefteå Kraft arena som Djurgårdens stora stjärna fick en sen tackling och blev då skadad.


Det handlade inte om någon hjärnskakning även om Josefson hade svårt att ta sig av isen utan hjälp. Enligt uppgift är det istället en axelskada som är problemet.


##Och om det skulle visa sig vara ett stort bekymmer för skadeförföljde Jacob Josefson, så är det väldigt dåliga nyheter för Djurgården.


Det vet ni som följer SHL-hockeyn. I Josefson har Djurgården sin lagkapten och själva navet i förstakedjan med William Eklund och Alexander Holtz. Han är en pådrivare och han har varit i grym form den här hösten.


Josefson passar fint ihop med 18-åringarna och Eklund är en av de allra bästa i sitt lag i match efter match. Mot Växjö gjorde Kalle Östman ett starkt jobb som Josefsons ersättare och både Holtz och Eklund är smarta, rörligare och väldigt kreativa.


Men Djurgården behöver självfallet sin lagkapten och ledare Jacob Josefson på isen. För om några veckor försvinner Eklund och Holtz till JVM i Kanada. Då blir det rätt tomt i förstakedjan.


Att Rhett Rakhshani kommer in, kanske redan nästa vecka om arbetstillståndet blir klart, är nödvändigt för att täppa till luckorna i en redan tunn laguppställningen.


Dick Axelsson, normalt Djurgårdens store artist och kreatör, dras enligt uppgift med en knäskada och det är det som är anledningen till att han har missat matcherna mot Skellefteå och Växjö. Axelsson har haft problem med sina knän tidigare och har behövt vila dem från spel den senaste tiden.


Så luttrade djurgårdare känner igen sig i det här skademörkret.



Mot Växjö saknades dessutom målvakten Niklas Svedberg och backen Marcus Högström på grund av sjukdom. Fanns det något kvar undrar man då?


Jodå. Coachen Robert Ohlsson pusslade ihop ett lag som ville mycket, som kämpade och slet och som skapade tillräckligt med många klara målchanser för att ta tre poäng. Trots att laget hamnade snöpligt i underläge med 2–1 i början av den tredje perioden.


Det kanske blev ännu en väckarklocka för Dominik Bokk att hitta sig själv i en fjärdekedja när Djurgården saknar offensiv spets i både Jacob Josefson och Dick Axelsson. Bokk blev petad och bänkad efter 5–0-förlusten borta mot Färjestad och behöver lyfta sitt spel för att få mer istid av Ohlsson.


Bokk jobbade hårdare mot Växjö och blixtrade till några gånger och han fick en plats i den ena av Djurgårdens powerplay-enheter. Och det var Dominik Bokk som med ett prickskytte i toppklass sköt 2–2. Det var en sekund för sent för att räknas som ett PP-mål, men det var frukten av ett offensivt tryck.


Växjö var överlag blekt mot Djurgården och inte alls med samma koncentration som i de två senaste trepoängarna mot Luleå och Brynäs.


Men man ska också ge cred till Djurgårdens offervilja i boxplay. Vikarierande lagkaptenen Henrik Eriksson täckte skott och då ville comebackande Tom Wandell inte vara sämre. Wandell störtdök och blockade ett skott med ryggslutet och såna saker var i slutändan avgörande för den här viljestarka 3–2-segern och tre tunga poäng.


##Det går att vinna utan Jacob Josefson också.

##Men det blir bra mycket jobbigare.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)