HockeyNews
PLUS

Så ska Djurgården nå nya framgångar med spelet: "Sätta vår identitet"

(9509) Robert Ohlsson-redigerad5
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens spelsätt de senaste åren har utvecklats och förfinats. I våras tog sig stockholmarna till SM-final för första gången sedan 2010.
Därför görs inga radikala förändringar inför årets SHL-säsong – där Marcus Högström får tillbaka sin nyckelroll.

ANNONS
SHL presenteras av ATG Sport

Med Joakim Eriksson och Thomas Johanssons som sportchefer har Djurgården tagit stora steg tillbaka mot toppen av svensk hockey.

Sedan Johansson lämnade klubben har Tobias Pehrsson kommit in som utvecklingsansvarig och varit med och hjälpt till att styra Djurgårdens hockey vidare.

Andraplaceringen i SHL 2018 följdes upp med en fjärdeplacering i våras och sedan SM-final för första gången på nio år.

Djurgårdens Sebastian Strandberg i kamp med Rhett Rakhshani under SM-finalen mot Frölunda den 2 maj. Foto: Bildbyrån.

Djurgården har till den här säsongen, precis som de senaste åren, haft en stor spelaromsättning på grund av tapp till både NHL, KHL och Schweiz.

Men att istället få in toppar som Patrik Berglund från Buffalo, och Marcus Högström, som återvänder från Calgary, gör att Djurgården kan ställa in siktet på att vara med i toppen på nytt.

LÄS MER: Debuten dröjer för Djurgårdens nya stjärna: "Vill alltid ha dem på is"

På torsdagskvällen spelar Djurgården mot Linköping i Mjölby i sin andra träningsmatch på försäsongen.

– Det handlar om att sätta vår identitet. Vad ska vi vara för lag när vi har pucken och vad ska vi vara för lag när vi är utan pucken. Sätta de viktiga parametrarna. Det är vad det handlar om. Linköping får ägna sig åt sitt och vi får ägna oss åt vårt. Scouting kommer senare under säsongen, så det lämnar vi nu, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

Ohlsson ser ett visst förändringsarbete framför sig, men i begränsad omfattning.

– Små justeringar är det väl alltid. Något vill man väl alltid göra lite bättre som man inte är helt nöjd med. Men mycket är sig likt.

Att få tillbaka Marcus Högström, som hade mest istid i SHL 2017/2018, är en stor förstärkning för Djurgården, även om Högström hade en skadefylld säsong i Nordamerika.

Toppbacken Marcus Högström är tillbaka i Djurgården och har kontrakt till 2021. Foto: Bildbyrån.

Marcus Högström är skicklig på att starta anfall, antingen med en bra första passning eller genom att själv forsa framåt och in i anfallszonen.

– Det är som en fjärde forward som gärna vill deltaga i offensiven. Många av de sakerna som man vill addera med pucken adderas också om man rekryterar spelare av den typen. Man ska komma ihåg det, att mycket finns i rekryteringen, säger Robert Ohlsson.

– Det blir ett plus offensivt. Och allroundmässigt tycker jag att sist han var med här i ligan så var han väl, om inte den bästa, så en av de bästa backarna.

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för SHL-lagen

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln