HockeyNews
PLUS

Skadan fördröjer comebacken i Djurgården för välmeriterade målvakten

(9466) Niklas Svedberg-redigerad2
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Niklas Svedberg är inte redo för comeback i Djurgården ännu efter den skada han råkade ut för under det sista träningslägret på Bosön.
Den NHL- och Tre Kronor-meriterade målvakten ser ut att bli borta ett par veckor.
– Jag gör ganska mycket på isen redan nu så det är ingen fara för längre fram. Men det är klart, man hade hellre velat vara igång, säger han till HockeyNews.se.

ANNONS
SHL presenteras av ATG Sport

Djurgården har tappat förstemålvakten Adam Reideborn till KHL-klubben Ak Bars Kazan. Som ersättare har SM-finalisterna plockat in den förre Timråmålvakten Niklas Svedberg.

29-årige Svedberg, som har vunnit SM-guld med Brynäs, spelat i NHL med Boston och som har två säsonger i KHL bakom sig, rehabtränar för närvarande efter en skada på försäsongen.

– Svedberg sträckte sig lite i baksidan av benet på ett av våra fysläger, så han var med lite lätt på ispasset idag, berättade huvudtränaren Robert Ohlsson tidigare i veckan för HockeyNews.se.

LÄS MER: Djurgårdens stjärnvärvning skadad på första träningen för säsongen: "Inte med"

Niklas Svedberg, som spelade i Djurgården som junior, ser ändå ljust på läget.

– Det är på bättringsvägen. Jag klarar av att göra ganska mycket och är på is lite lätt också. Vi tar det successivt. Jag borde vara tillbaka snart, men det tar en liten stund innan man kan gå max.

Niklas Svedberg spelade med All Stars Stockholm i augusti 2017 mot Djurgården. I höst är han tillbaka i Djurgården där han spelade som junior. Foto: Bildbyrån.

Djurgården börjar på fredagen matchsäsongen med ett möte med SSK i Södertälje. Svedberg lär missa ett par träningsmatcher ytterligare innan han är redo för comeback.

– Normalt säger de tre fyra veckor, det är vad jag har hört, och det har gått två veckor nu. Inom ett par veckor borde man i alla fall kunna vara igång och ligga på max. Sedan när det blir match beror väl lite på när man kommer igång på isen, säger Svedberg.

– Det känns onödigt, men det är som det är.

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för SHL-lagen

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln