HockeyNews
PLUS

Bengtsson närmar sig NHL – trots svåra sjukdomen

(58) Lukas_Bengtsson
Bildbyrån

Publicerad: 18 september 2017

FacebookXWhatsApp

NHL-lagen är i full gång med att spika sina spelartrupper inför den kommande säsongen. Den tidigare Frölundaspelaren Lukas Bengtsson är på god väg att slå sig in hos de regerande mästarna Pittsburgh – trots att han kämpar mot den svåra sjukdomen POTS.

Efter ett par fina säsonger med Mora i Allsvenskan följt av en sejour i Frölunda, som avslutades med SM-guld 2016, såg framtiden ljus ut för Lukas Bengtsson. Den nu 23-årige försvararen betraktades av många som en av Sveriges största backtalanger. Bengtsson satte siktet på att slå in sig i NHL, men under förra hösten satte en ovanlig sjukdom stopp för spel i världens bästa hockeyliga. I en intervju med Aftonbladet gick Lukas Bengtsson ut med att han hade drabbats av POTS, vilket bland annat tar sig i utryck i extrem trötthet. Drömmen om NHL såg minst sagt avlägsen ut för den Stockholmsfödde försvararen.

När nu NHL-lagens träningsläger är igång inför den kommande säsongen verkar det dock som att vinden har vänt för Lukas Bengtsson. Aftonbladet skriver att 23-åringens spel i sommar har hyllats av den lokala pressen och att Bengtsson spelat samtliga tre matcher i Pittsburghs sommarturnering för lagets rookies. Den tidigare Frölundabacken har nu tagit en plats på Pittsburghs main camp och säger till Aftonbladet att han mår bättre i dag och fortfarande tror på spel i NHL.
– Det långsiktiga målet är att vara med där uppe och spela med de stora grabbarna. Men vi får se om det blir nu eller senare. Nu är det riktigt roligt att kunna spela så bra trots att jag varit borta från hockeyn länge.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)