HockeyNews
PLUS

De har ansökt om att byta serie

(3609) Visby
Daniel Nestor/Bildbyrån

Publicerad: 11 december 2018

FacebookXWhatsApp

Allettorna ska delas in strikt geografiskt den här säsongen, det gör att Visby/Roma med största sannolikhet kommer att placeras i den södra. Men klubben har ansökt om att få spela i den norra istället.
– Det handlar strikt om kommunikationer, säger sportchefen André Lundholm till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med Coolbet 

Imorgon spelas grundseriens sista omgång i Hockeyettan. Sedan väntar ett uppehåll fram till mellandagarna när Allettorna drar igång. I år indelas de strikt geografiskt och Visby/Romas position på kartan innebär att de kommer att placeras i söderserien. Men klubben hade hellre sett spel i norr och har hört sig för om den möjligheten hos förbundet.

– Jag skickade in den frågan, men har inte fått någon återkoppling. Det blir spännande att se vad förbundet landar i, bekräftar Visbys sportchef André Lundholm.

Anledningen är de väntande resorna. Färjekommunikationerna till Oskarshamn har inte tider som klaffar särskilt väl alls med hockeytiderna och det innebär problematiska resor för Visby när de ska ner till lagen i söder och spela. Precis som för lagen nerifrån som ska på besök till ön.

– Det går ingen båt till Oskarshamn varken lördag eller söndag innan match. Efter match hinner vi sällan med färjan hem utan får ligga över. Det blir problem eftersom våra spelare jobbar.

För att underlätta allt vill Visby gärna se att de längsta bortaresorna blir dubbelmöten med två matcher per helg. Oavsett vilken av serierna de i slutändan hamnar i.

– Vi tänkte att vi kan ansöka om det upplägget. Det hade kanske varit lättare i norr i och med att de är mer inarbetade med det där.

Men ni skulle klara av spel i söderserien?
– Med ett humant och anpassat spelschema spelar det ingen roll vilken av serierna vi hamnar i. Att man försöker göra det så billigt det går. Det viktigaste är att vi i samförstånd kan hitta ett upplägg.

– Allt beror på vad det blir för spelschema, det kan sabba ekonomin fullständigt, varje tripp kostar mycket pengar.

Ekonomin påverkar också huruvida Visby kommer förstärka inför Allettan eller inte.

– Vi kommer inte att äventyra den. Då ska det vara något som är helt rätt kostnadsmässigt mot vad vi kan få ut. Men lite mer bredd skulle vi behöva, framförallt bland forwards om det skulle bli någon skada.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)