Öppnar för en återkomst till SHL

12 november 2018
HELSINGFORS. Den finske landslagsforwarden Toni Rajala blev stor publikfavorit i de tre SHL-klubbarna HV71, Färjestad och Luleå under sina tre säsonger i Sverige.
I en intervju med HockeyNews.se öppnar han för en återkomst till SHL. Och rankar en av de svenska klubbarna högre än de två andra.

Toni Rajala, 27, spelade i SHL mellan 2013 och 2016. Efter att ha försökt slå sig in i NHL-laget Edmonton utan framgång flyttade han till Jönköping och HV71.

Det blev succé i ett HV, som hade fått en tuff start på säsongen. Rajala värvades in i mitten av oktober 2013 och gjorde 30 poäng (13 mål, 17 assist) på 37 SHL-matcher.Han spelade även en halv säsong i Färjestad året efter sedan han bröt upp från KHL-klubben Jugra. Det blev även en bra säsong i Luleå 2015/2016 där han gjorde 32 poäng, varav 17 mål, på 52 matcher och var norrbottningarnas näst bäste målskytt.– Jag gillade Sverige, spelstilen passar mig. Det går fort och jag trivdes verkligen där i alla de tre lag jag var hos. Nu spelar jag i Schweiz och det är en lite annorlunda hockey skulle jag säga. Det har varit bra, säger Rajala.

Han gör sin tredje säsong i Biel där han fortsatt producera mål och poäng vilket har gjort att han är uttagen i det finska landslaget för andra året i rad.

– Jag har bara bra minnen från Sverige. Olyckligtvis fick jag inte vara med och vinna SM-guld, men vi får se om jag åker tillbaka till Sverige nåt år. Vi får se. Jag trivdes som sagt väldigt bra i Sverige.Utifrån dina upplevelser i Sverige, vilken av de tre SHL-klubbarna skulle du ranka högst?

– I HV älskade de verkligen de finska killarna. Det gjorde en t-shirt om mig. Det var helt galet med fansen där. Jag skulle säga att det var speciellt i HV, säger Toni Rajala och spricker upp i ett leende.

– Det var häftigt i Färjestad och Luleå också, men om jag skulle behöva välja ut ett lag där det var något extra så skulle jag säga HV. Fansen var galna i oss finska spelare och det har spelat många finska spelare där som har haft stora framgångar. Det var en härlig tid där, säger Toni Rajala som spelade i de två första matcherna för Finland i Karjalaturneringen.

Här kan du läsa mer nyheter om landslagshockeyn