Annons


Skadan som stoppat Davidsson


5 november
HUDDINGE. Jonathan Davidsson har inte kunnat spela de tre sista matcherna med Djurgården i SHL inför sin debut i Tre Kronor.
Efter det första ispasset med landslaget berättade han orsaken till att han varit ur spel den senaste veckan.
Annons

Det var en pigg Jonathan Davidsson som tränade ett första ispass med Tre Kronor i Segeltorpshallen söder om Stockholm.

Han har missat de senaste tre Djurgårdsmatcherna i SHL och nu kommer förklaringen.

– Det är bra med mig. Jag slog i huvudet i isen på något konstigt sätt i matchen mot Växjö, säger Davidsson till HockeyNews.se.

– Jag spelade färdigt matchen och efteråt tittade vi på det. Jag började känna lite strax efter. Det var mer för säkerhets skull, så att man inte skulle få något ytterligare. Det är därför man inte har spelat i veckan.

Drabbades av en hjärnskakning

Djurgården konstaterade att Jonathan Davidsson drabbats av en lindrig hjärnskakning.

– Jag har haft några symptomfria dagar i rad. Vi följer (hjärn)trappan. Även om det inte var något allvarligt så ska man ändå vara försiktig med smällar mot huvudet.Djurgården har precis som flera andra SHL-klubbar haft spelare som tvingats sluta spela ishockey till följd av svåra och upprepade hjärnskakningar. Lagkaptenen Andreas Engqvist har för närvarande så stora problem med sina symptom att han måste vila minst till nyår från hockeyn.

– Klubben tar det med jättestor respekt. Det har blivit mycket bättre för mig och det känns tryggt, säger Jonathan Davidsson, som såg ut att trivas i Tre Kronor-spelarnas sällskap.
Fyra av dem var från Djurgården eftersom målvakten Adam Reideborn kallats in i väntan på KHL-målvakternas ankomst till laget under tisdagen.

– Det är sjukt roligt. Vi var fem i dag med ”Reide”. De är otroligt duktiga och man har mycket att lära av att se deras kemi, säger Davidsson och syftar på Djurgårdens toppkedja med Daniel Brodin, Jacob Josefson och Jakob Lilja som tränade ihop i Segeltorpshallen.

Djurgården slåss i toppen av SHL även den här säsongen och har förstärkts av Jonathan Davidsson efter det att NHL-klubben Columbus tog beslut om att låna ut honom till Stockholmsklubben den här säsongen.

– Det är skitkul att det har gått så bra. Jag körde med Djurgården hela sommaren och hela försäsongen också och det har inte bytts ut så många grabbar och coacherna är desamma. Jag får ta på mig en lite större roll i år och känner mig trygg med det.

På måndagen bekräftade Djurgården att man skrivit kontrakt med TPS-centern Petteri Wirtanen, 32, för återstoden av säsongen.

– Jag har inte sett honom egentligen. Men så klart, riktigt roligt och han måste vara sjukt duktigt om han har spelat så många år på den nivån som han har gjort, en massa KHL-år och landslagsår på nacken. Jag hoppas att det blir en riktigt bra förstärkning, säger Jonathan Davidsson.

På torsdag blir det debut i Tre Kronor mot Tjeckien i Prag.

– Jag försöker känna glädje och det gör jag också. Jag ska njuta och köra mitt spel, vara aggressiv och ta för mig.

Vad har förbundskapten Rikard Grönborg sagt till dig om din roll?

– Inte mycket. De (coacherna) vet att jag har varit med Grönborg i juniorsammanhang så jag känner till systemet. Han sa att han tyckte att jag var en snajper så jag ska försöka bidra med det också. Det här var mitt första kontaktpaus på en vecka så det var sjukt kul, säger Jonathan Davidsson.

Här kan du läsa fler nyheter om Tre Kronor

Annons