HockeyNews
PLUS

Efter avstängningen – Grewe i ny kedja i DIF

(31800) Grewe Holmqvist
Bildbyrån

Publicerad: 16 februari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Albin Grewe är tillbaka efter sin fjärde avstängning den här säsongen och går in i en ny Djurgårdskedja mot AIK.
– Jättekul att vara tillbaka igen. Speciellt i en sån här match. Perfekt med ett derby. Det betyder mycket, säger Grewe till Hockeynews.

Matchstraff mot BIK Karlskoga, Mora och AIK med tre, fyra och fem matchers avstängning som följd.

Albin Grewe har haft en motig säsong i Djurgården. Och till och med när han enligt många hockeyexperter delade ut en hård, offensiv tackling mot Västerås-forwarden Isac Skedung den 31 januari blev han avstängd.

Från ingen utvisning i matchen – till fem matcher ytterligare på läktaren. Då fick Djurgården nog och överklagade disciplinnämndens dom till Riksidrottsnämnden. Men till ingen nytta.

Albin Grewe har nu avtjänat sitt senaste straff på fem matcher och är redo för att möta AIK på Hovet.

Inför enbart AIK-supportrar på det som Grewe och Djurgården normalt kallar för sin hemmaarena.

– Det ska bli spännande, det ska bli kul. Att försöka tysta dem, säger Grewe till Hockeynews.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Han har i två veckor tränat hårt med laget, vikarierat som back, och slitit för att vara i matchform i slutspurten av serien.

Att kliva ut på Hovet inför idel AIK-supportrar blir annorlunda.

– Vi är vana att spela här hemma också. Vi hade hemma förra gången. Nu är det deras tur att få vara det. Det ska bli kul, säger Grewe.

I derbyt mot AIK i Globen i mellandagarna ute han på ett matchstraff för en huvudtackling på AIK-forwarden Calle Åsell redan i den första perioden.

– Vad jag minns från det? Att jag inte spelade så mycket. Det blev en kort match för mig. Det minns jag, säger Grewe med ett snett leende.

TITTA PÅShoot the puck – Hockeynews nya videopodd. Heta NHL-målvakten Jacob Markström om livet på och utanför isen i världens tuffaste liga

Han ska en gång för alla försöka att hitta en balans i sin fräna forechecking och göra nytta för Djurgården med sitt fysiska spel utan att passera gränsen.

– Jag tycker Albin var på helt rätt väg innan den där avstängningen kom, som inte ska vara en avstängning. Försöka få tillbaka honom på den linjen även fast det så klart är svårt. I hans huvud blir det mycket som händer. Funderar mycket på vad han inte får göra istället för att fokusera på sitt spel, säger Djurgårdstränaren Michael Holmqvist till Hockeynews.

Grewe känner att han har fått mycket stöttning efter sin senaste avstängning. Han har medgett att matchstraffet mot Mora inte var något att snacka om. En tackling i ryggen. Det blev fel.

Det gäller att lära sig av misstag och gå vidare och på den vägen är Albin Grewe nu.

– Jag tycker att jag var på väldigt god väg i min förra match mot Västerås. Det kändes bra spelmässigt och överlag. Sedan att det kom en sån där skitgrej, det är vad det är, säger han lugnt.

LÄS MERAvanzas ex-vd betalade Grewes böter – via Swish

Mot AIK ser han ut att hamna i en kedja med centern Emil Berglund och senaste forwardsvärvningen John Dahlström.

– Det ska bli kul att spela med John. Han är hyfsat ny och jag har inte spelat med honom tidigare. Jag tycker att det funkade bra på träningen. Och det är alltid kul att spela med Berglund, så det kommer att funka bra tror jag.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!