HockeyNews
PLUS

Ingen Klasen på is – DIF:s besked om Norman

(32149) Rensfeldt Klasen Norman
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 februari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Varken Linus Klasen eller Ludvig Rensfeldt tränade dagen för derbyt mot AIK. Det gjorde inte heller Fredrik Schlyter.
Och hur nära spel är John Norman i Djurgården?
ANNONS

Djurgården står som bortalag mot AIK på Hovet på fredagskvällen. När Djurgårdstränaren Michael Holmqvist genomförde ett kortare ispass med sina spelare saknades poängkungen Linus Klasen.

– Men det är lugnt, säger Holmqvist till Hockeynews.

Linus Klasen kommer att spela mot AIK, enligt planen.

ANNONS

Det gör däremot inte John Norman som på grund av ett skott på foten och en fraktur inte har spelat sedan den 7 januari mot Västervik.

Norman vikarierade på Klasens plats i kedjan med Marcus Krüger och Wiktor Nilsson på nån spelövning på Hovet. John Norman väntas tillbaka i spel kommande vecka.

– Han är inte aktuell för imorgon. Men jag tycker att det börjar se bättre och bättre ut. Han börjar våga lita på att det fungerar så att man kan röra sig utan att det gör alltför ont, säger Michael Holmqvist.

ANNONS

Centern Ludvig Rensfeldt, som vann elva av 13 tekningar i 3–1-vinsten mot Nybro har problem med sjukdom och det är oklart om han spelar mot AIK.

– Vi får se imorgon, säger Holmqvist.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

Fredrik Schlyter åkte på en skada på överkroppen mot Nybro och utgick efter den första perioden. Han spelar inte mot AIK.

– Det blir lite mer än några dagar (som han är borta), säger Holmqvist.

Troligen blir det inget spel för Schlyter den närmaste veckan.

ANNONS

Djurgården får in Albin Grewe i laget efter fem matchers avstängning. Det var mot Västerås den 31 januari som han blev avstängd i efterhand för en offensiv tackling som träffade VIK-forwarden Isac Skedung i huvudet.

I matchen blev Grewe inte ens utvisad. Men det blev hans fjärde avstängning den här säsongen.

– Jag tycker Albin var på helt rätt väg innan den där avstängningen kom, som inte ska vara en avstängning. Försöka få tillbaka honom på den linjen även fast det så klart är svårt. I hans huvud blir det mycket som händer. Funderar mycket på vad han inte får göra istället för att fokusera på sitt spel, säger Michael Holmqvist.

LÄS MERDIF har SHL-målvakt klar – här är lösningen

Djurgårdstränaren har varit tydlig och rak i sin kommunikation med powerforwarden Albin Grewe:

– Jag har sagt att du är på helt rätt väg

AIK ligger tvåa i Hockeyallsvenskan på bättre målskillnad än trean Djurgården. Och det var AIK som vann med 3–0 i det senaste derbyt på Hovet då Djurgården stod som hemmalag.

– Jag tycker mer att det är en revansch både mot dem (AIK) och mot vår egen insats (mot Nybro) speciellt i spelet med pucken. Försöka ta revansch på oss själva i spelet med puck. Tittar man på video efter matchen så är det jättemånga bra saker utan puck, säger Michael Holmqvist.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln