HockeyNews
PLUS

DIF har SHL-målvakt klar – här är lösningen

(32143) Hävelid Myrenberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 februari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården har klart med en SHL-målvakt inför slutspurten.
Och det blir en välbekant lösning.
ANNONS

Förra säsongen fick Djurgården skadeproblem på målvaktssidan under det allsvenska slutspelet. Först gick förstemålvakten Carl Lindbom sönder tidigt i semifinalserien mot Björklöven och så var säsongen över.

Sedan blev även andremålvakten Matthew Galajda skadad under en tid. Då fick Djurgården nytta av att ha registrerat Linköpings-målvakten Jesper Myrenberg. LHC släppte honom till Djurgården då säsongen var över i SHL efter grundserien.

Även i år är Djurgården och Linköping överens om ett samarbete på målvaktssidan.

ANNONS

– Vi har registrerat Myrenberg som vi gjorde förra året. I fallet i år så gjorde vi en dubbelregistrering så i motsatt riktning har vi registrerat Hävelid till Linköping, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till Hockeynews.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Hugo Hävelid, 20, kom till Djurgården från LHC där han är fostrad.

ANNONS

– Nu har vi ändå alternativen. Vi vet med erfarenhet av förra året att det kan gå väldigt fort. Calle (Lindbom) gick sönder och (Matthew) Galajda blev påkörd och fick hjärnskakning. Dessutom så ska vi hålla igång. Hanviken ska förhoppningsvis hålla igång länge. Vi har vår juniorverksamhet som ska hålla igång länge. Det behövs lite garderingar ifall saker skulle uppstå, säger Stoppel.

Djurgården har redan tre målvakter igång i och med att division 1-målvakten Carl Lidö är inlånad från Tyresö/Hanviken och har hittills spelat tre allsvenska matcher med Djurgården.

Hugo Hävelid kan ingå i LHC:s målvaktsstab vid sidan av Marcus Högberg och Jesper Myrenberg om Djurgårdens säsong skulle ta slut tidigare än LHC:s.

ANNONS

– Linköping vill också hålla igång länge. Det är klart att man nyttjar de möjligheter som finns.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln