HockeyNews
PLUS

Hallam om huvudsmällen: "Det var en femma"

(32027) Oscar Lindberg
Fredrik Karlsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 februari 2024

FacebookXWhatsApp
KARLSTAD. Tre Kronor snudd på körde över Schweiz och ledde med 3–0 redan efter första perioden. Då åkte Skellefteåstjärnan Oscar Lindberg på en huvudtackling som ledde till matchstraff.
– Jag delar domarnas uppfattning att det var en femma sedan får man gå vidare, säger förbundskapten Sam Hallam till Hockeynews.
ANNONS

Det gick lätt för Tre Kronor att spela ut Schweiz. Efter fem minuter gjorde Joakim Nygård 1–0. Efter 13 minuter prickade Marcus Hardegård in 2–0.

När sedan Oscar Lindberg skickade in 3–0 i powerplay med 15 sekunder kvar av första perioden var matchen i praktiken över.

– Vi kände att vi gjorde en bra insats i första matchen (4–1 mot Tjeckien), men att vi saknade lite i starten. Jag tyckte vi hittar in i matchen bra. Sedan är vi effektiva. Vi gör tre mål i powerplay. Sedan är det svårt att hålla uppe den riktiga skärpan. Jag gillar ändå hur laget hanterar Schweiz försök att ta sig in i matchen genom att kanske öka lite mer fysisk närvaro, men det var ingenting som stressade upp oss alls, säger Sam Hallam till Hockeynews.

ANNONS

LÄS MEREk: Turneringen som är sportchefernas lilla helvete

Skellefteåcentern Oscar Lindberg åkte på en huvudtackling från schweizaren Marc Marchon i början av den andra perioden och den ledde till matchstraff.

– Det är vad det är. Det är väl lite frustration. Sedan går det fort. Han träffar huvudet. Jag delar domarnas uppfattning att det var en femma sedan får man gå vidare. Jag är glad att Oscar är helt fräsch. Jag stämde direkt av med läkaren och han kände ingenting och kunde slutföra matchen, säger Sam Hallam.

ANNONS

Lindberg hann parera smällen, spelade vidare och hade assist till 4–0 i powerplay efter matchstraffet.

– Jag kanske blir lite stel. Får se imorgon hur det känns då, säger Lindberg till Hockeynews om smällen.

Fribourg-centern Lucas Wallmark tvingades bryta matchen.

ANNONS

– Det var en 50/50 om han skulle komma ut med oss i tredje, men då valde vi att ta det lugnt. Vi tar ett beslut imorgon, så morgondagen är inte utesluten, säger Sam Hallam inför Finlandsmatchen på söndagen.

Schweiz reducerade både till 5–1 och 5–2 och spräckte nollan för debuterande Leksandsmålvakten Filip Larsson.

– Vi är inte nöjda med tredje perioden. Vi hade velat göra det bättre, men vi ger oss det vi sa från början av veckan, en chans till final imorgon mot Finland, säger Sam Hallam.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln