HockeyNews
PLUS

Hamnade på sjukhus: AIK om Kontos – och nyförvärv

(31565) Kontos
Bildbyrån / Henrik Sjöberg
ANNONS

Publicerad: 22 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Det blev en något dyrköpt seger för AIK mot Djurgården.
Kristoff Kontos skickades till sjukhus och dagen efter derbysegern kommer besked om vilken kroppsdel som blev skadad.
ANNONS

Det var i den andra perioden i derbyt mellan Djurgården och AIK som AIK:s kanadensiske center Kristoff Kontos vände sig vid sargen så att han blev hårt men schyst tacklad av Djurgårdsforwarden David Blomgren.

Det gick så illa för Kontos att han efter att ha lämnat isen fick transporteras till sjukhus för vård.

På måndagen visste AIK något mer om läget för Kristoff Kontos.

ANNONS

– Han ska till en axelspecialist senare i veckan och efter det så vet vi förhoppningsvis lite mer exakt vad det betyder. Han missar i alla fall ett par matcher, det är i alla fall klart. Men exakt omfattningen av skadan vet vi inte än. Det får nästa undersökning av skadan utvisa, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till Hockeynews.

Målvakten Antoine Bibeau var skadad och spelade inte mot Djurgården. Niklas Persson är inte speciellt glad över den smäll han fick mot Södertälje på Hovet i förra veckan.

– Han blev påkörd. Det var inte svårare än så. Jag tycker inte att den var snygg. Och tyvärr var det en av anledningarna till att han fick kliva av senare under matchen, säger Persson.

ANNONS

Det är fortfarande oklart hur länge Bibeau, som har varit en av Hockeyallsvenskans bästa målvakter, blir borta.

– Han har varit på första undersökningar och i början på den här veckan kan vi nog tala om hur länge han kommer att bli borta också hoppas jag, säger Niklas Persson.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

Stjärnbacken Mathew Maione gjorde sig illa borta mot Brynäs den 12 januari och kunde inte gå av isen på egen hand.

– Det har gått lite mer än en vecka sedan Brynäs. Det kommer nog att nån eller ett par veckor till. Samma där så ska han tillbaka på nån undersökning senare den här veckan när det har gått 10-14 dagar. Efter det kan vi nog säga exakt hur mycket han kommer att missa, säger Niklas Persson.

AIK:s sportchef låter ändå hoppfull om att det inte ska ta så många veckor innan Maione, som har gjort 20 poäng (4 + 16), på 28 matcher ska kunna återvända till isen.

ANNONS

– Det är redan betydligt bättre. Vi ser i alla fall lite ljusning i den tunneln, men det är ett par matcher bort definitivt.

Även backen Tom Hedberg bröt derbyt mot Djurgården tidigt.

– Det var ingen skada utan det var sjukdom. Han hoppas vi till på onsdag redan. Han klev av för att han inte mådde bra. Vi tog bort honom så fick han åka hem och förhoppningsvis ska han vara frisk förhoppningsvis redan imorgon, men det vet vi inte än, säger Niklas Persson.

ANNONS

AIK:s sportchef jobbade med att se över spelarmarknaden inför deadline den 15 februari. Då dök det upp en ny skada på Kristoff Kontos.

– De samtal vi hade innan matchen igår förändrades lite i och med att Kontos gick sönder. Helt plötsligt saknar vi en center där. Det är klart att förutsättningarna och planerna förändrades lite. Vi får reda ut det de närmaste dagarna. Det är väldigt beroende på vad som händer med de här killarna, säger Persson.

LÄS MERAIK får leta ny tränare efter Blomqvist: "Stor fråga"

ANNONS

AIK har etablerat sig i toppen av Hockeyallsvenskan den här säsongen och truppen kanske kan få något tillskott lagom till slutspurten.

– Möjligheterna finns att förhoppningsvis göra nåt vettigt. Man har läst överallt att alla säger samma sak, att marknaden är vad den är. Man får göra sitt bästa för att kunna förstärka eller göra nånting åt truppen så att den är i ett gott slag inför fortsättningen.

AIK ligger femma i serien efter 34 matcher och har häng på både Södertälje och Djurgården som är tvåa respektive trea i tabellen.

ANNONS

– Vi gör bra saker. Vi är definitivt inte nöjda. Vi vill göra vissa saker bättre fortfarande. Vi vet att det kommer att bli tajta och tuffa matcher framöver. Vi behöver spelare som är hela och friska och det är en ruggigt ödmjuk och lojal grupp och jag tycker att vi har tagit kliv hela säsongen. Jag tycker att vi rör oss i rätt riktning, men fortfarande ser vi saker som vi måste jobba med och saker som vi har förbättrat betydligt sista tiden och det måste vi fortsätta med att göra bra. Jag tycker att vi sitter i en bra position även fast det är långt kvar, säger Niklas Persson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln