HockeyNews
PLUS

AIK får leta ny tränare efter Blomqvist: "Stor fråga"

(31584) Niklas Persson
Tobias Sterner/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Som Hockeynews har rapporterat ser Anton Blomqvist ut att vara på väg bort från AIK. Enligt Expressen blir det HV71 för Blomqvist.
– Vi får se vad vi hittar på, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till Hockeynews.
ANNONS

AIK är på väg att byta huvudtränare. På Luciadagen den 13 december kunde Hockeynews berätta att inga diskussioner om ett förlängt kontrakt mellan AIK och huvudcoachen Anton Blomqvist inletts.

På måndagen placerade Expressen AIK-tränaren i HV71:s tränarstab nästa säsong. Blomqvist har inte velat kommentera sin situation när Hockeynews ställt frågan.


ANNONS


LÄS MER
Utgående kontrakt – Blomqvist på väg bort från AIK



AIK:s sportchef Niklas Persson berättar för Hockeynews dagen efter 3–0-vinsten över Djurgården i derbyt på Hovet att Blomqvist ett längre tag varit ett hett namn för flera SHL-klubbar.

ANNONS


– Det är inget annorlunda än innan. Jag vet att det finns intresse kring Anton. Jag har fått många samtal kring honom. Några klubbar har varit väldigt öppna med att de är intresserade av honom. Det är inget konstigt för mig. Jag vet att det fungerar så, säger Persson.


AIK:s sportchef fortsätter:


– Det är fortfarande en relativt ung tränare som har skaffat sig rutin på allsvensk nivå. Vi får se vad som händer med honom. Och vad som händer med oss.

ANNONS


ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews


ANNONS

I januari 2021 tog Anton Blomqvist över som huvudtränare i AIK då han ersatte Håkan Åhlund. Blomqvist är nu inne på sin tredje hela säsong som huvudcoach. Det ser ut att bli hans sista i AIK. Assisterande tränaren Fredrik Stillman skrev i maj förra året på ett tvåårskontrakt och har ett år kvar efter den pågående säsongen.


– Vi får se vad vi hittar på. Det är inget som är viktigast just nu utan har en säsong att koncentrera oss på och se till att skaffa oss så bra läge som möjligt inför fortsättningen och se till att vi är redo inför varje match och det finns jobb att göra.


ANNONS


LÄS MER
Uppgifter: Anton Blomqvist lämnar AIK – går till HV



Niklas Persson medger att det pågår ett jobb i kulisserna, men utan att gå in på detaljer.

ANNONS


– Man får göra tränarbyten parallellt med det jobb som behövs nu. Vi är i ett läge där vi får se den närmaste tiden.


Han fortsätter:


– Självklart, som du säger. Tränarbyten är en stor fråga för oss inför framtiden och inför nästa säsong. Jag vill ha alla fakta på bordet vad vi ska hitta på innan jag går vidare med den.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln