HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Leksand på väg tappa duon – klubb pekas ut

(31421) Lindholm Alsing
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Leksand är enligt Expressens uppgifter på väg att tappa två toppbackar till Schweiz.
En toppklubb pekas ut som trolig ny adress för landslagsbacken Anton Lindholm.
ANNONS

Hockeynews har under hösten berättat om det stora intresset för Tre Kronor-backen Anton Lindholm, 29. SHL-klubbarna är beredda att betala stora pengar för att den NHL- och VM-meriterade backen ska stanna i Sverige. För en månad sedan ska budet i SHL ha legat på 350 000 kronor i månaden för att få Lindholm i laget nästa säsong.

LÄS MERLindholm om budkriget: ”Det är så klart hedrande”

Men enligt Expressen har schweiziska Bern, som brukar ha Europas största publiksnitt på sina hemmamatcher, erbjudit Anton Lindholm ett lockande bud. Det ska enligt tidningen vara den klubb som Färjestads forwardsstjärna Victor Ejdsell hamnar i nästa säsong. Det är redan officiellt att Ejdsell lämnar Färjestad inför nästa säsong.

ANNONS

Anton Lindholm har sagt till Hockeynews:

– Jag skulle vilja säga att jag har ett öppet sinne, det kanske är så att om man får chansen att åka utomlands nånstans i min ålder så kanske det är sista chansen man har. Men SHL är en sjukt bra liga så skulle det bli så att jag spelar där resten av min karriär så är jag nöjd med det också.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

Expressen uppger på måndagen att Leksandsbacken Olle Alsing, 27, som också har spelat i Tre Kronor den här säsongen och som har ett utgående kontrakt, vill ta nästa kliv i karriären och då är spel i Schweiz ett önskat mål för honom.

I gengäld väntas den amerikanske toppbacken Matt Caito, 30, fortsätta i Leksand och ska enligt Expressen varit muntligt överens med dalaklubben om ett flerårskontrakt.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln