HockeyNews
PLUS

Spännande hemmadebut i DIF – och comeback för forwards

(31380) Djurgården Hovet Klasen
Mattias Ek/Hockeynews och Bildbyrån

Publicerad: 12 januari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården får tillbaka två spelare som inte var med i förlusten mot Mora.
Det gör att två juniorer får kliva åt sidan.

När Djurgården tränade på Hovet på fredagen var inte minde än 14 forwards på isen. Den skadade toppduon Marcus Krüger och John Norman saknas.

Men Linus Klasen var tillbaka efter onsdagens sjukdom och Albin Grewe har nu avtjänat den tredje avstängningen för säsongen vilken varade i fem matcher.

– Imorgon kör vi, hälsar Klasen via Hockeynews.

Albin Grewe har på grund av tre matchstraff och tre avstängningar missat tolv av Djurgårdens 32 allsvenska matcher. Djurgårdens huvudtränare Michael Holmqvist är glad att kunna räkna in den rivige forwarden som ofta ligger på gränsen.

– Det känns bra tycker jag. Jag har pratat lite med honom och försöker rikta fokus mot vad vi vill ska hända och inte fundera över vad som inte får hända. Det är där vi försöker ligga och göra det så enkelt som möjligt för honom. Och börja om, helt enkelt, säger Holmqvist till Hockeynews.

Djurgården hade sju juniorer med i laguppställningen i 5–4-förlusten på övertid borta mot Mora.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

På lördagen får Anton Frondell, 16, och Melvin Wersäll, 18, spela med J20-laget då Djurgården möter Almtuna på Hovet.

– Jag behövde ha ett snack med juniorerna idag hur vi försöker tänka. Vi tycker att vi har ett gäng duktiga killar som vi kan stimulera i sin utveckling både genom att få A-lagskittlingen men även komma ihåg timmarna och jobbet ”där nere”. Att vara en del av att leda ett lag, att vara den man går till när det gäller. Den biten. Så att vi inte fastnar i att man går på en kille. Sedan kanske det hanar i  det så småningom, men jag tycker att vi har chansen att få med lite fler, säger Michael Holmqvist.

Mot Mora fick Victor ”Mini-Fimpen” göra A-lagsdebut och han spelade i en kedja med Linus Eriksson, 17, och Fredrik Schlyter, 22.

– Jag tycker att de gjorde en bra match senast med Schlyter så jag kommer att hålla den kedjan, säger Holmqvist, vilket innebär att Victor Eklund, lillebror till William Eklund och son till Djurgårdsprofilen Christian ”Fimpen” Eklund får göra hemmadebut på Hovet.

Djurgården har klättrat till toppen av serien och tänker bita sig fast där.

– Jag tycker att vi har mycket grejer att jobba med för att känna oss stabila över tid. Ha prestationer som ger oss chansen att vinna över tid. Vi har, det har alla lag, jättemycket att jobba på och försöker rikta fokus på det och inte så mycket på det som har hänt, säger Holmqvist.

Fakta/Så tränade Djurgården på Hovet på fredagen

Kedjorna:

Anton Gradin–Wiktor Nilsson–Linus Klasen

Olle Liss–Emil Berglund–David Blomgren

Albin Grewe–Ludvig Rensfeldt–Daniel Brodin

Victor Eklund–Linus Eriksson–Fredrik Schlyter

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!