HockeyNews
PLUS

Uppgifter: SHL-center redan klar för Schweiz

(29716) Simon Ryfors
Bildbyrån

Publicerad: 12 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Ytterligare en SHL-stjärna är på väg till Schweiz. Den här gången är namnet Simon Ryfors.

Senast i veckan klargjorde Färjestad och Victor Ejdsell att det inte blir fortsättning i SHL för landslagsforwarden. Det var ett svar på Expressens uppgifter om att Ejdsell, som tjänar 200 000 kronor i månaden före skatt i Färjestad, fått ett jättebud från den schweiziska storklubben Bern.

Tidigare har såväl Rögles Adam Tambellini (Davos) och Malmös Janne Kuokkanen (Lausanne) rapporterats klara för Schweiz, enligt Expressen.

Nu placerar Helsingborgs Dagblad även Röglecentern Simon Ryfors där nästa säsong. Efter två säsonger i AHL kom Ryfors hem i höstas och skrev ett fyraårskontrakt med Rögle, men poängproduktionen har än så länge stannat på fyra mål och elva assist på 33 matcher.

Vissa uppgifter gör gällande för HD att han redan ska vara klar för Schweiz nästa säsong. Aftonbladet uppger att det handlar om Davos.

För HD kommenterar Ryfors:

– Jag har aldrig varit så fokuserad och närvarande som jag är just nu i det här laget. Jag har mitt fulla fokus här på Rögle.

Angående en flytt efter säsongen:
– Det får vi se längre fram. Jag har varit besviken på den här säsongen fram till ganska nyligen och vill ingenting annat än att lyfta tillsammans med det här laget nu. Jag har känt att vi har något riktigt roligt på gång. Så det där får andra sköta.
Om Schweiz lockar:

– Klart det gör. Jag är fortfarande ganska ung och har många år av hockey kvar. Så det är klart att det lockar, jag tror att det hade kunnat vara ett roligt äventyr. Jag har skrivit [kontrakt] några år här, om det är nu eller långt senare i karriären får vi se. Återigen: det är verkligen här jag vill vara just nu.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln