HockeyNews
PLUS

Hävelids hyllning: ”Jag har aldrig sett honom dålig”

(31062) Noah Östlund och Magnus Hävelid
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 30 december 2023

FacebookXWhatsApp
Noah Östlund har varit en av Juniorkronornas bästa spelare under JVM:s inledning.
Efter gårdagens 2–0-seger mot Kanada öste förbundskaptenen Magnus Hävelid beröm över sin förstecenter.
– Nej, men Noah är ju… jag har aldrig sett honom dålig, inte på träning heller, inte ens på en frivillig träning, säger Hävelid.
ANNONS
Åtta raka förluster i JVM-sammanhang blev inte nio. I går kväll fick Juniorkronorna äntligen besegra Kanada för första gången sedan 2007. För många spelare i det svenska laget var det dessutom en skön revansch efter fjolårets tunga 5–1-förlust i Halifax.

– Det var kul, vi försökte ta revansch på förra årets match i Kanada och jag tycker vi hanterade det bra, säger Noah Östlund som skickade in det viktiga 2–0-målet som gav Sverige välbehövligt andrum i matchen.

– Det var ett bra byte. En bra ingång i zonen och det var nära att ”Jonte” (Lekkerimäki) fick dit den i första vågen, men skönt att jag lyckades pilla dit en retur lite senare, det var på håret att det var offside men skönt att det blev godkänt, säger Östlund som har ett JVM-guld i sitt sikte.

– Vi känner oss inte klara här, det här var match tre i gruppspelet och vi ska gå hela vägen så det här var bara ett steg på vägen.

ANNONS

Efter matchen hyllades hans stort av den svenska förbundskaptenen Magnus Hävelid.

– Nej, men Noah är ju… jag har aldrig sett honom dålig, inte på träning heller, inte ens på en frivillig träning, säger Hävelid och fortsätter:

– Han är en otrolig katalysator i spelet, både med och utan puck, han tar sånt stort ansvar och han har unika egenskaper, han åker inte runt på en skridsko. Det gör han inte på en frivillig träning heller. Den egenskapen ser man faktiskt inte så ofta på de här spelarna. Han älskar hockey, oavsett om vi ligger under eller leder, det är en bra egenskap tycker jag.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln