HockeyNews
PLUS

Grewe om avstängningarna och smällarna i Djurgården

(30398) Grewe Holmqvist
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 20 december 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Det smäller om Albin Grewe. Nu är den hete Djurgårdsforwarden tillbaka efter sin andra avstängning den här säsongen.
– Jag kommer att fortsätta vara Albin. Men kanske inte köra över nån i ryggen… säger han till Hockeynews.
ANNONS

Redan för fem år sedan, som gallerprydd 17-åring, blev Albin Grewe något av en publikfavorit i Djurgården tack vare sitt energiska och fräna spel. Dåvarande huvudcoachen Robert Ohlsson kallade Grewe för ”T-Rex” och de som kan sina Jurassic Park-dinosaurier får genast en skräckinjagande bild på näthinnan.

Det brukar braka i sargerna när Albin Grewe far fram och han gillar att ge energi till sitt lag med ett uppoffrande fysiskt spel. Men det gäller förstås att hålla sig på rätt sida gränsen.

I Hockeyallsvenskan är den 22-årige djurgårdaren den mest utvisade spelaren och har dragit på sig 66 utvisningsminuter på 18 matcher. Det är två matchstraff som drar upp siffran.

ANNONS

Dels det tumultartade slutet av Djurgården-BIK Karlskoga där Grewe och Hampus Plato gjorde upp på isen efter slutsignalen. Det kostade Grewe ett matchstraff och tre matchers avstängning.

Dels tacklingen i ryggen på Moras Jakob Norén, vilket också kostade ett matchstraff plus fyra matcher vid sidan av isen. Det är den senaste avstängningen Albin Grewe nu är tillbaka ifrån och han gör comeback hemma mot Kalmar på Hovet på onsdagskvällen.

– Albin är alltid laddad. Speciellt när han har varit borta i fyra matcher så kan han vara väldigt laddad, säger Djurgårdens huvudcoach Michael Holmqvist till Hockeynews.

ANNONS

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Grewe går in i en kedja med Ludvig Rensfeldt och Daniel Brodin. Och visst har Holmqvist växlat några ord med Albin Grewe efter den senaste avstängningen.

– Ja, jag har pratat med honom. Albin ska fortsätta vara Albin. Sedan gäller det att hitta balansen, säger Holmqvist.

ANNONS

Albin Grewe lade sig platt efter matchstraffet mot Mora och har inte kommit med bortförklaringar eller ursäkter.

Han har kört hårt på träningarna och bidrar med sin påtagliga närvaro på isen.

– När de andra har spelat matcher har jag fått vara här och gnugga. Det har varit tråkigt, så klart. Man vill ju så klart spela matcher, men det är som det är, säger Grewe nu när han är redo att spela igen.

ANNONS

Du har varit avstängd två omgångar – har du tagit lärdom av det?

– Självklart har jag gjort det. Vad ska jag säga? Det är klart att det inte är bra. Man har fått sig en tankeställare, att man kanske får tänka till lite ibland, som när man går in i tacklingar och närkamper och så.

LÄS MERSå tätar Djurgården luckorna efter inlånade SHL-duon

ANNONS

Michael Holmqvist vill att du ska fortsätta att vara Albin?

– Jag kommer att fortsätta vara Albin. Men kanske inte köra över nån i ryggen…

Hur ser du på tacklingen mot Mora?

ANNONS

– Det var ingen bra tackling. Så enkelt är det.

Men Grewe understryker samtidigt:

– Jag har väl aldrig, inte vad jag kan minnas egentligen, blivit avstängd för en tackling förut. Utan jag har ganska många per match om man säger så. Nu blev det fel en gång. Och det är väl sånt som händer. Jag får bara lära mig av det.

ANNONS

Albin Grewe har delat ut 33 tacklingar på sina 18 matcher och flera av de smällarna har fått igång laget och hemmapubliken på Hovet. Hittar han rätt tillfällen och håller sig på rätt sida gränsen kommer nummer 46 att fortsätta vara värdefull för ett lag i behov av Järnkaminer på isen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln