HockeyNews
PLUS

Efter tuffa smällen – har svårt att ta en plats i DIF

(30577) Zach Magwood
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews

Publicerad: 12 december 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Zach Magwood var tänkt som producerande toppcenter i Djurgården. Nu är han hel efter sin första hjärnskakning i karriären – men slåss för att ta en plats i ett lag i medgång.
– Det är race om platser just nu, säger Djurgårdscoachen Michael Holmqvist till Hockeynews.
ANNONS

Det har varit en tuff början i Djurgården för den kanadensiske högerskytten Zach Magwood. På 17 matcher i Hockeyallsvenskan har det blivit ett mål och tre assist.

Han värvades för att vara i en producerande center och började mellan Linus Klasen och Anton Gradin, men utan att få spelet att lossna eller poängen att ramla in. Magwood flyttades runt i laget med Johan Garpenlöv som huvudcoach och halkade neråt i hierarkin och har blivit flyttad ut till en kant för att spela ytterforward. Det har inte kommit något lyft heller med Michael Holmqvist som ny huvudtränare.

Efter en hjärnskakning borta mot Södertälje den 24 november har Magwood inte spelat. En kombination av att återhämta sig, komma tillbaka i matchform och sedan försöka sno en plats i någon av kedjorna. Men det är inte som center han är tänkt numera.

ANNONS

– Egentligen konkurrerar väl Magwood bland (ytter)forwards. Där har han varit sista tiden. Det är nog där vi ska få ut nånting av honom, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till Hockeynews.

Zach Magwood gjorde 52 poäng (26 mål, 26 assist) på 50 matcher för Krefeld i den tyska andraligan förra säsongen. I Djurgården har det alltså blivit fyra poäng på 17 matcher.

– Han har nog haft det lite tufft med omställningen, helt klart. Han krigar på så får vi se. Förhoppningsvis lossnar det, säger K-G Stoppel.

ANNONS

Zach Magwood säger till Hockeynews:

– Jag har haft några träningar nu där det känns riktigt bra så jag ser bara fram emot att komma tillbaka.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

Har du haft hjärnskakningar förut?

– Nej, det här är mina första. Jag vet inte om det gör det bättre eller värre, men lyckligtvis har jag haft tur fram till det här hände.

Har det tagit tid att komma tillbaka?

ANNONS

– Ja, du vet inte hur det blir med hjärnskakningar, det är oförutsägbart. Nu börjar det kännas normalt. Det är ett gott tecken.

Och nu är det hård konkurrens om platserna?

– Vanliga dagar finns det alltid en vänlig tävlan mellan lagkamrater och nu är det definitivt ännu mer så. Jag ska försöka komma tillbaka i matchform och få ordning på huvudet och att bli utmanad av lagkamraterna hjälper till med den biten, säger Magwood.

ANNONS

Djurgården saknade Ludvig Rensfeldt på måndagsträningen, men han väntas vara tillbaka till matchen mot Brynäs. I de två toppkedjorna med Linus Klasen–Marcus Krüger–Wiktor Nilsson och Olle Liss–Arvid Costmar–John Norman är det fullt för tillfället.

Zach Magwood får försöka slå sig in längre ner i laget.

– Nu får vi se lite vad som händer med folk. Han kämpar för att komma tillbaka efter två veckors hjärnskakning. Det är race om platser just nu, säger Djurgårdscoachen Michael Holmqvist.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln