HockeyNews
PLUS

Djurgårdens plan – båda SHL-lånen med mot Brynäs

(30550) Costmar Brynäs Johansson
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews
ANNONS

Publicerad: 10 december 2023

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. På Luciadagen väntar stormöte mellan Djurgården och Brynäs på Hovet.

Då är planen att Stockholmslaget har med både Frölunda-backen Pontus Johansson och LHC-centern Arvid Costmar.

ANNONS

SHL-lånen Pontus Johansson och Arvid Costmar har varit uppskattade förstärkningar för Djurgården i Hockeyallsvenskan. Den senaste veckan har 22-årige Johansson varit i sin SHL-klubb Frölunda och han var med så sent som i lördags mot HV71 i Jönköping.

Men på onsdag ska han vara åter i Djurgården för spel där under landslagsuppehållet. Detsamma gäller Linköpings-centern Arvid Costmar som har blivit oerhört populär i Djurgården för sitt raka och uppoffrande spel.

– Tanken är att Arvid Costmar ska tillbaka här den 19 december och spela med oss. Det är utgångsplanen. Sedan hoppas jag att vi får vara friska och hela med övriga gänget så vi inte behöver hitta på något annat, säger LHC:s sportchef Peter Jakobsson till Hockeynews.

ANNONS

LÄS MERCostmar hyllas i Djurgården – men snart är lånet över

I 5-3-vinsten för Djurgården mot Västervik i fredags spelade Costmar nästan 19 minuter och var center mellan John Norman och Olle Liss.

– Jag tycker också att han har varit bra, och skoj för honom. Snitta 17 minuter och får göra lite mål och spela både powerplay och boxplay. Det är nyttigt för honom och för Djurgården och för oss också nu när han ska tillbaka och spela här under JVM, säger Jakobsson.

ANNONS

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

LHC har de båda forwardsen Filip Bystedt och Fabian Wagner borta på JVM medan centern Markus Ljungh väntas tillbaka efter skada den 26 december.

Hur det blir med Arvid Costmar och Djurgården efter JVM då Bystedt och Wagner också är tillbaka i Linköping återstår att se.

ANNONS

Men Peter Jakobsson säger det uppenbara om Costmars läge i LHC:

– Hans målsättning är säkert att spela så bra så han är inne på tolv forwards. Det är väl målsättning också när man lånar ut en kille som får lite luft under vingarna. Vi tar det där och då. Det är svårt att sia om, säger Peter Jakobsson.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln