HockeyNews
PLUS

Djurgårdens glädjebesked – stjärnan ger klartecken

(30435) John Norman
Mattias Ek/Hockeynews och Bildbyrån

Publicerad: 5 december 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. En knäskada har stoppat Djurgårdsforwarden John Norman.
Men nu är den läkt.
– Ja, jag är klar att köra. Det känns riktigt bra. Kul! säger han till Hockeynews.

Hovet är upptaget för konsert på tisdagen. Det gjorde att AIK fick bege sig ut till sin träningsanläggning på Ritorp i Solna. Djurgården bytte om på Hovet för att sedan sätta sig på en buss till Mälarhöjdens ishall i Fruängen intill E4:an.

– Min gamla hemmaplan. Jag spelade J18 här. Lite roliga minnen. Bra is, säger Djurgårdsforwarden John Norman till Hockeynews om den långkalsongskalla rinken.

Den OS- och VM-meriterade Djurgårdsforwarden har missat de sju senaste matcherna på grund av en knäskada. Det var hemma mot Nybro den 3 november som han haltade av.

– Jag skadade mig där och det var sagt fyra till sex veckor och nu har det gått fyra och en halv tror jag. Jag känner mig redo nu. Allt känns bra att köra igen, säger Norman.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Det såg allvarligt och oroande ut när han stapplade bort mot omklädningsrummet på Hovet och fick hjälp dit.

– Man är alltid orolig när det händer, men det gick att gå på is snabbt men kanske inte köra fullt. Det gick att hålla igång för att vara så bra som möjligt direkt. Man kan hitta klubbteknik och skridskoteknik så det har varit skönt att vara på is mycket även fast jag inte har kört fullt.

LÄS MERStjärnan skadad när DIF buades ut på hemmaplan

Vad hände med knäet?

– Jag vred till det lite. Man vet aldrig hur farligt det är så skönt att det stannade vid det här.

Att döma av träningen i Mälarhöjdens ishall kommer John Norman att hamna i en kedja med Arvid Costmar och Anton Gradin i onsdagens match mot Mora. Under Normans frånvaro har Djurgården vunnit sex av sju matcher med Michael Holmqvist som ny huvudcoach.

– Riktigt bra. Kul att se vid sidan av. Bra självförtroende på alla och det är kul att se så det ska bli kul att hoppa in och så ska vi fortsätta vinna, säger Norman.

Förra säsongen genomgick han dubbla ögonoperationer efter att ha störts av en ögonsjukdom. Den här säsongen har han spelat nio matcher och gjort två mål och fem assist. John Norman blir ett välkommet tillskott.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!