HockeyNews
PLUS

Roger Melin om rekordet: “Rönnberg är värd det”

(30318) Roger MElin och Roger Rönnberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 29 november 2023

FacebookXWhatsApp
Roger Melin, 67, har haft rekordet i antal SHL-segrar som tränare. På tisdagkvällen kom Roger Rönnberg upp lika – och på torsdagkvällen kan Rönnberg ta ensam ledning.
– Han är värd det, säger Melin.
ANNONS

När Frölunda besegrade Linköping med 2-0 handlade rubrikerna om Roger Rönnbergs matchstraff och munhuggning med domarna.

Men mer historiskt var att Frölundatränaren klev upp på 395 vinster. Den som han delar det rekordet med är ingen mindre än Roger Melin, som tagit många av sina segrar med AIK och Brynäs. 

– Att jag hade rekordet berodde säkert på att jag varit kvar i Sverige så länge. Många tränare får numera utlandskontrakt eller liknande. Som Sam Hallam som blev förbundskapten. Men jag tycker att det är jättekul om Roger Rönnberg tar rekordet, han är värd det verkligen, säger Roger Melin. 

När det kommer till hur Roger Rönnberg är som tränare, så säger Melin:

– Väldigt skicklig. Bara det att han har fått stanna kvar i Frölunda så länge säger väldigt tydligt att han är en duktig tränare. Annars blir man aldrig kvar så länge. Jag tycker att han är duktig på att prata med sina spelare och i media. Men han är också en duktig taktiker, han har det mesta som en bra tränare behöver. 

Roger Melin jobbade senast i AIK under säsongen 22/23 som senior advisor. Nu idag har han en mycket bra relation till klubben. 

– Jag hade säkert mina roligaste år där. Jag känner fortfarande väldigt många som jobbar i klubben och jag tycker att det var en trevlig klubb. Det är speciellt när det går bra och är fullsatt på Hovet, då är det en fantastisk stämning som nästan inte går att slå, det är otroligt. Jag har en jättebra relation till spelare, ledare och supportrar.

Roger Melin har just nu inget uppdrag i AIK, men han har varit med och hjälpt till mycket utanför isen. 

– Jag blev tillfrågad förra säsongen om att komma in som lite rådgivare och vara med i bakgrunden, men jag tyckte att det var en svår roll att ha, så jag sa ifrån det när säsongen tog slut. Jag var med och försökte titta på lite spelare åt dem, för att de skulle kunna få ihop ett lag till denna säsongen. Det var väl det enda jag gjorde, sen sa jag ifrån för jag tyckte inte att jag tillförde något direkt, säger Roger Melin.

Han tycker att AIK klarar sig bra utan hans aktiva råd.

– Nu går det jättebra efter en lite tung start, men jag tyckte att de spelade bra då också, både med och utan puck. Lite tufft resultatmässigt i början, men nu börjar det komma också, så jag tycker att de verkligen är på gång. Jag tror att de kommer att sluta väldigt bra i den här serien, och de har stora förhoppningar om att ta sig hela vägen, säger Roger Melin.

MISSA EJ: Domarchefen köper inte Rönnbergs "bira"

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln