HockeyNews
PLUS

Domarsvaret om Rönnberg: "Vi har varit för mesiga"

(30292) Roger Rönnberg
Bildbyrån

Publicerad: 28 november 2023

FacebookXWhatsApp

Roger Rönnberg är mycket upprörd efter matchstraffet. 
– Det är en personlig kränkning av domarna som jag ser det, säger Frölundas tränare till GP.
– Jag tycker ärligt talat att vi domare har varit för mesiga genom åren. Någonstans finns det en gräns, säger domaren Andreas Harnebring till 
Expressen.

Först blev det en tvåminutersutvisning för osportsligt uppträdande efter att han satt blocket för ögonen. Roger Rönnberg kallade då till sig domarna. Rönnberg satte blocket vid örat som för att visa att han inte förstod vad de sa. 

Domarna svarade med att ge honom matchstraff. 

För SVT förklarar han ur sin synvinkel:

– Jag hör inte vad han (domaren) säger. Jag har varit upprörd många gånger men den här gången är jag hur lugn som helst. Att få matchstraff och bli hånad inför hela deras hall. Tänk om vi hade förlorat matchen på det beslutet, då hade jag fått bära med mig det här hela livet, säger Roger Rönnberg till 

SVT Sport.   

Rönnberg tvingades passera LHC-klacken på sin långa väg till omklädningsrummet, och därifrån uppleva hur han tangerade Roger Melins rekord för flest vunna SHL-matcher.

– Det är ett ruskigt jävla övertramp som jag kommer att få bära hela mitt liv – men de här två dömer igen om två dagar, säger Roger Rönnberg till GP. 

Rönnberg syftar på domarduon Andreas Harnebring och Daniel Eriksson.

Han fortsätter, enligt GP: 

– Jag vet inte just vad de här två var ute efter, men de är nog jävligt glada i kväll och kan ta sig en bira och känna att det var kul att sätta dit Roger Rönnberg. För det är exakt så det känns. Det är ett personligt påhopp – det är inget annat.

För Expressen förklarar domaren Andreas Harnebring beslutet:

– Så här var det. Roger hade i ett tidigare läge satt sitt block mot ögonen och pekat mot deras anfallszon, och så på vis insinuerat att jag är blind. Det är ett beteende som jag inte kan acceptera, för det är inte respekt. Då valde jag att ta två minuter på Roger och vi ska då göra oss redo för att starta i gång matchen med två minuters powerplay för Linköping. Jag förbereder för att vi ska släppa pucken. Då fortsätter Roger att tjafsa vidare med Daniel Eriksson, den andra huvuddomaren, och inte acceptera vårt beslut.


ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!