HockeyNews
PLUS

SSK:s ilska – vill tilldömas seger i efterhand

(30190) Södertälje-Robert Andersson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 24 november 2023

FacebookXWhatsApp

Djurgården vann med 3–1 efter att Scaniarinken tömts på publik efter oroligheter på läktarna.
Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson är minst sagt kritisk mot utgången av fredagens händelser.
– Vi kommer utreda alla möjligheter för att försöka få sportslig rättvisa i det här. Det enda rimliga beslutet hade varit att man avbröt och att vi tilldelades seger med 5–0 och tre poäng, säger han till klubbens hemsida.

Redan i första perioden pausades matchen mellan Södertälje och Djurgården i ett par minuter efter att pyroteknik använts på bortasektionen i Scaniarinken.

Tidigt i andra perioden hände samma sak igen, samtidigt som stämningen på läktarna blev allt hätskare. I samband med detta togs också beslutet att pausa matchen tills det att arenan var utrymd, för att därefter slutföra den bakom stängda dörrar inför tomma läktare.

Lagen tappade därmed stödet från sina respektive fans.

LÄS MER: Rivalmötet spelas utan publik efter pyroteknik

Det mesta och största oroligheterna skedde på Djurgårdens sektion i arenan, men båda lagens fans tvingades alltså lämna, något Södertälje är rejält kritiska till.

– Jag skiter fullständigt i vad tävlingsbestämmelserna säger. Man måste kunna applicera ett konsekvenstänk i en sådan här situation där man inser att Södertäljes supportrar, sponsorer, personal och ideella står som enda förlorare i det här. Vi beklagar detta något oerhört! Vi kan ännu inte överblicka de ekonomiska konsekvenserna från skadegörelsen och efterspelet av den här kvällen, säger klubbdirektören Robert Andersson till klubbens hemsida och fortsätter:

–  De stora publikidrotterna har en gigantisk utmaning om vi inte kan fatta beslut som tar stöd i någon form av sunt förnuft och konsekvenstänk för att komma till rätta med den problematik som finns. Vi klandrar inte på något sätt det säkerhetsarbete som gjorts inför och under kvällens match utan de har stått för ett oerhört gediget arbete.

LÄS MER: Rivalmötet avbrutet – arenan utryms

Södertälje kommer nu försöka ta ärendet vidare.

– Vi kommer utreda alla möjligheter för att försöka få sportslig rättvisa i det här. Det enda rimliga beslutet hade varit att man avbröt och att vi tilldelades seger med 5–0 och tre poäng.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!