Krügers stora test – och så blir nya staben i DIF

21 november 2023
STOCKHOLM. Patrik Andersson är redo att kliva in som ny assisterande coach i Djurgårdens bås och debutera på onsdag. Då görs en annan rockad i Djurgårdens tränarstab.
Och på tisdagens träning ska Marcus Krüger göra att viktigt test.


Michael Holmqvist har befordrats till ny huvudcoach i Djurgården. Sedan han tog över huvudansvaret efter sparkade Johan Garpenlöv har Stockholmslaget tagit fyra av sex poäng och man fick med sig en poäng hem från Umeå i onsdags mot serieledande Björklöven trots att topptrion Marcus Krüger, Linus Klasen och John Norman var skadade.

Efter poängen i Umeå fick Holmqvist besked om att han får fortsätta med huvudansvaret som coach.

– Det var egentligen efter matchen mot Björklöven och det var att jag fortsätter och att vi har valt att ta in Patrik (Andersson) som assisterande med fokus på backarna, säger Holmqvist till Hockeynews.

44-årige Michael Holmqvist ska ha forwards- och huvudansvaret.

– Det känns bra. Det är mycket fortfarande. Mycket att sätta rutinerna. Var behöver jag ligga i mitt fokus och de bitarna. Landa lite grann. Det är där jag är just nu, säger Holmqvist.

LÄS MERExperten hyllar lösningen – men sågar Djurgårdens chanser

Han tillägger:

– I det vi håller på med är det ingen skillnad mot de senaste två veckorna. Jag försöker lägga fokus på våra grejer och bli bättre i det.

J20-coachen Martin Linder Öst, som har hjälpt Holmqvist som assisterande coach mot både Tingsryd och Björklöven blir inte kvar i båset och var heller inte med på Djurgårdens måndagsträning.

– Som det ser ut nu verkar det inte så, får vi se lite längre fram vad vi känner att vi behöver. Det är så det är sagt. Nu kör vi på här får tiden utvisa vad vi kanske skulle behöva eller inte behöva.

Michael Holmqvist och hans nya assisterande coach Patrik Andersson kompletteras av målvaktscoachen Fredrik Mikko. Holmqvist och Andersson har inte tidigare jobbat tillsammans men har lärt känna varandra som motståndare då de var juniortränare för Djurgården respektive HV71.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

– Jag vet att det är en jäkligt bra kille som har jobbat många år med utveckling och även varit uppe och känt på seniorhockeyn också. Min första känsla är att det är proffsigt och noggrant och han vågar redan från start ta för sig på ett proffsigt sätt. En bra balans i sitt snack och hur han vill prata med killarna och jobba med dem, säger Michael Holmqvist.

Djurgårdscoachen har inte själv fått välja sin assisterande, men han har fått säga sitt.

– Det har kommit fram några namn sedan så klart får jag vara med och tycka. Sedan ligger beslutet först och främst på ledningen vad de ser behövs runt laget, säger Holmqvist.

På måndagsträningen var John Norman med på is, men han klev av och kommer inte att spela i den här veckans två matcher mot BIK Karlskoga och Södertälje. Linus Klasen ska träna på tisdagen, men utan att spela på onsdagen.

Hoppet står till att lagkaptenen Marcus Krüger kan återvända efter en fotskada. Han ska testa på is under tisdagen.

– Ja, precis. Det är det. Det är ingen skillnad mot senast förutom att ”Berra” (backen Daniel Glad) är borta sjuk. Annars är det ingen skillnad. Det är i princip samma lag som senast (mot Björklöven), säger Michael Holmqvist.

LÄS MER: Nye coachen om DIF:s backar – och sin stora livsändring