HockeyNews
PLUS

Förhoppningen – då är Frölundas stjärna tillbaka

ANNONS

Publicerad: 8 november 2023

FacebookXWhatsApp
Frölunda ser ut att få en fin förstärkning inför omstarten av SHL nästa torsdag.
Då väntas forwarden Jere Innala kunna göra comeback.
ANNONS

Det var i mötet med Modo den 7 oktober som Frölundas skyttekung Jere Innala skadade inre ledbandet i ena knäet och har tvingats till vila och rehabträning. Det har gått lite över en månad sedan dess.

– Han kämpar på med rehab och gör det bra. Han kommer in med bra attityd varje dag och närmar sig för varje dag som går. Det går framåt och enligt plan så vi hoppas att han är tillbaka snart, säger Frölundas assisterande sportchef Andreas West till Hockeynews.

Innala toppade SHL:s skytteliga vid skadetillfället ihop med Färjestads David Tomasek. Båda spelarna hade då gjort sex mål på åtta matcher.

ANNONS

Fastän Jere Innala har missat de senaste nio matcherna i SHL med Frölunda har ingen av hans lagkamrater lyckats göra fler än sex mål och passera honom i den interna skytteligan.

LÄS MERFrölunda om ojämna hösten – då kan Innala återvända

25-årige Innala närmar sig åter spel igen.

ANNONS

– Förhoppningen är att han spelar efter landslagsbrejket. Sedan får vi se. Men hans rehab går enligt plan och det känns bra, säger Andreas West.

Om allt går som det ska spelar Jere Innala för Frölunda hemma mot Malmö nästa torsdag den 16 november. Som Hockeynews berättade den 5 oktober hoppas Frölunda få behålla Innala och jobbar på att förlänga kontraktet med honom.

LÄS MERFrölunda förhandlar med poängkungen: "Intresserade"

ANNONS

På Frölundas skadelista finns även forwarden Erik Thorell, 31, som har missat de senaste fem SHL-matcherna.

– Thorell får vi se lite med. Han jobbar också på med rehab. Svårt att säga exakt när han är tillbaka. Det viktiga är att han kommer tillbaka och kan köra fullt och är helt frisk. Vi ger honom den tid han behöver, säger Andreas West.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln