HockeyNews
PLUS

Garpenlöv om bråket, kraven, besvikelsen och förtroendet

(29744) Johan Garpenlöv-Linus Klasen
Mattias Ek/Bildbyrån (montage)

Publicerad: 3 november 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Efter ett bråk under matchen mot BIK Karlskoga med den nu skadade lagkaptenen Marcus Krüger ökar pressen på Djurgårdens huvudcoach Johan Garpenlöv.
– För mig är det inget problem. Det var inget problem. Ingen big deal, säger han om den ansträngda situationen.
Nybro uppbackade av 400-500 supportrar blev det tredje laget den här hösten att nolla Djurgården på Hovet och vinna. Nybro vann med 2–0. Tidigare har både Mora (4–0) och Västerås (2–0) besegrat Djurgården i Stockholm trots ett stort hemmastöd. Det var nästan 6 000 (5 963) på plats.
– Vi hade förväntat oss att Djurgården skulle komma ut ganska tufft i den första perioden. Jag tycker att vi klarade den anstormningen på ett hyfsat bra sätt i alla fall, säger Nybrocoachen Tommy Samuelsson efter 2–0-vinsten.
Djurgården kunde trots en sen vändning borta mot BIK Karlskoga i onsdags med seger på övertid inte dra nytta av den energin.
– Vi är jättebesvikna naturligtvis. Hemmaplan, nästan fullt hus. Publiken var där idag och hjälpte oss så mycket de bara kunde. Jag tycker att vi spelmässigt i första perioden är det bättre laget. Skapar en del chanser men får inte dit pucken. Och det är väl vårt problem just nu, det offensiva spelet, eller att sätta dit pucken. Komma på insida och när vi väl får chanserna göra målen, säger Djurgårdscoachen Johan Garpenlöv.
Nybro fick ett powerplay med lite mindre än fem minuter kvar av den tredje perioden och tog vara på det. 2–0 kom i tom kasse.
– Matchen kan gå åt båda hållen men det är ett powerplay som gör att Nybro vinner den här matchen. Vi har inte riktigt förmågan att komma tillbaka de sista minuterna och kvittera och försöka ta det till övertid.
Djurgården saknade lagkaptenen Marcus Krüger på Hovet.
– Han är skadad. Han blev det i matchen innan BIK:arna, mot Almtuna, förklarar Garpenlöv.
Så han spelade skadad mot BIK Karlskoga?
– Ja.
Marcus Krüger har brottats med en skada under hösten?
– Ja, men det här är inte samma skada.
Tränade han igår?
– Han tränade igår, men efteråt kollade han det han hade problem med.
Hur ser prognosen ut för Krüger?
– Det vet vi inte riktigt än. Vi får se.
Det väntar fler undersökningar?
– Absolut.
Enligt Aftonbladets uppgifter, som sportchefen K-G Stoppel har bekräftat, uppstod meningsskiljaktigheter mellan lagkaptenen Marcus Krüger och Johan Garpenlöv inför den tredje perioden i Karlskoga. Men Garpenlöv vill inte gå in på detaljer.
– Det som händer i omklädningsrummet stannar i omklädningsrummet.
Är det ett problem att det blir hett?
– Jag tror att alla lag nån gång har saker som händer. För mig är det inget problem. Det var inget problem. Ingen big deal.
Känner du att ni behöver prata igenom läget?
– Vi pratar igenom läget hela tiden. Man utvärderar matcher hela tiden. Man utvärderar träningar hela tiden. Det är liksom en pågående process så det är inget konstigt.
Känner du att du har med dig spelarna?
– Ja, det tycker jag.
Djurgården ligger tolva i Hockeyallsvenskan och har tagit 15 poäng efter den första fjärdedelens 13 matcher. Och mot Nybro klev John Norman av skadad i början av den andra perioden. Det såg inte bra ut, för han kunde inte riktigt stödja på benet och fick hjälp ut till omklädningsrummet.
– Jag vet inte exakt vad det är, men tillräckligt för att inte kunna spela vidare, säger Garpenlöv.
Djurgården har bara gjort 33 mål vilket bara de två lagen under på kvalplats är sämre än.
Det var tredje gången ni blev nollade hemma på Hovet den här hösten.
Hur ser du på det?
– Som jag var inne på. Vi har problem med det offensiva spelet. Sätta dit de chanser vi skapar. Folk på insida. Det är nånting vi trycker på och tränar på. Vi kommer att fortsätta att göra det för vi måste producera mål framåt för att vinna matcher.
Tycker du att det blir bättre?
– I vissa matcher är det bättre, i vissa matcher är det sämre. Idag gjorde vi noll mål. Idag var det inte så bra.
Finns det nåt annat ni kan göra?
– Det enda man kan göra är att titta på det vi gör och försöka utveckla det till att bli bättre.
Fansen har höga krav på er?
– De har rätt att höga krav på oss och vi har höga krav på varandra. Det handlar om att få ut max av spelarna. Det handlar för varje spelare att få ut max av sig själv. Igen, det är inget konstigt. De har rätt att ha höga krav.
Hur ser du på de läckta uppgifterna (om ert bråk i Karlskoga)?
– Det är alltid uppgifter som händer och sker och vi lämnar det åt sidan och fokuserar på det vi kan kontrollera i omklädningsrummet, säger Johan Garpenlöv.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!