HockeyNews
PLUS

Friberg redan tillbaka efter smällen: "Max är Max"

(29573) Max Friberg
Michael Erichsen/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 27 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Max Friberg lämnade Scandinavium blödande efter att ha fått en puck på munnen.
Frölundas lagkapten tillbringade flera timmar hos tandläkaren och han genomgick operation efter den otäcka smällen. Men idag tränade han igen.
– Max är Max, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till Hockeynews.
ANNONS
Det var fruktansvärt tråkiga bilder på Frölundas lagkapten Max Friberg på torsdagskvällen i Göteborg. Vid ställningen 2–2 mot Oskarshamn träffades han illa av en puck på munnen och han tappade tänder på isen i Scandinavium. Blödande avbröt han matchen för att åka akut till tandläkaren. Natten till fredagen blev det operation för att pussla ihop munnen igen.

– Det var rejält, helt klart. Han spenderade rätt många timmar hos tandläkaren igår. Det såg illa ut och det var väl rätt så illa, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström utan att gå in på hur många tänder Friberg förlorade vid smällen.

Trots rysaren i Scandinavium var Max Friberg tillbaka med laget på fredagen.

– Vi får börja med träningen först så att allt känns okej, men ja. Max är Max, säger Fredrik Sjöström.

Och tillägger:

– Det har väl ändå gott bra, men det var en rejäl smäll.
Efter fredagens träning gav Max Friberg, som då hade ett akvarieliknande jätteskydd för ansiktet, klartecken till spel mot Örebro på lördagen. Han hade klarat sig utan att drabbas av en hjärnskakning.

– De gjorde ett jättebra jobb med att fixa ihop mig, har inte så mycket mer att säga. Huvudet var lugnt, nu var det mest att vänja sig vid masken och och göra sig redo för match. En dag som alla andra egentligen, säger Max Friberg till Rakapuckar.com.

Det är inte första gången som Max Friberg, 31, råkar ut för en läskig olycka i Frölunda. När nästan precis två år sedan träffades han olyckligt över benet av en skridsko och fick benet uppskuret. Hösten 2021 var Friberg tillbaka i spel mindre än en månad efter den läskiga skadan.

LÄS MER
Otäck skada för Frölundas Max Friberg – matchen mot Malmö avbröts

Frölunda fick klara sig utan backarna Isac Heens och Tom Nilsson i 3–2-förlusten mot Oskarshamn, men de är aktuella för spel mot Örebro

– Det finns nog chans för imorgon. Sedan exakt, vi vill se efter träningen och så vidare, men det finns chans. Det kan vi väl säga, säger Fredrik Sjöström till Hockeynews.
Frölunda har också glada nyheter om centern Noah Hasa, 20, som förlängt sitt kontrakt till 2026.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln