Dif:s krisseger – ”Helt sjukt vilken upplevelse”

(29528) Anton Gradin
ANNONS

Publicerad: 25 oktober 2023

Tanken var att derbyt mellan AIK och Djurgården på Globen ikväll skulle börja 19.00 som vanligt. Men så blev det inte.
Ett strömavbrott i Stockholm orsakade problem med kollektivtrafiken innan Djurgården vann med 3–1.

– Helt sjukt vilken upplevelse, sa Dif:s Anton Gradin till TV4.

ANNONS

Säsongens första derby mellan de bittra rivalerna Djurgården och AIK var tänkt att dra igång 19.00 på onsdagskvällen.

På grund av det strömavbrott som drabbat Stockholm har problem med kollektivtrafiken uppstått vilket i sin tur drabbade bland annat personer som vill ta sig till Globen för att bevittna matchen.

ANNONS

Omkring en och en halv timme innan matchstart kom därför besked ett att nedsläpp nu är tänkt att ske först 19.15.

Lagom till att matchen skulle dra igång 19.15 kom nya besked om att pucksläpp sköts upp ytterligare på grund av föremål på isen.

ANNONS

När matchen väl kom igång var det Djurgården som öppnade klart vassast och när Anton Gradin gjorde 2–0 hade Djurgården en matchvinnande ledning att gå på efter första perioden, där man haft ett rejält spelövertag.

Gradin kom inför säsongen från Tingsryd och fick uppleva sitt första Globenderby.

– Det är alltid kul att vara med och bidra, att målet blir matchavgörande är jättekul, sa Anton Gradin i TV4.

AIK gnetade sig tillbaka i period två och när man fick chansen i powerplay krutade Zion Nybeck in en reducering.

ANNONS

Hett var det bland annat i tjafs mellan Richard Gynge och Daniel Glad.

När den skärmytslingen avslutats kunde även matchen slutföras och det blev till slut tre poäng för Djurgården efter att Albin Grewe fastställt slutresultatet till 3–1 i tom bur med knappa minuten kvar att spela. Djurgårdens blott andra seger på de sju senaste matcherna.

AIK:s tränare Anton Blomqvist hade väntat sig ett större derbytryck.

– Det var ganska avslaget i hela byggnaden, inte alls det tryck som varit tidigare och som jag förväntat mig. Det tycker jag speglade av sig på matchen.