HockeyNews
PLUS

AIK-värvningen om bandet till DIF: "Speciell match"

(29505) Eisenmenger Andersson
Mattias Ek/HockeyNews/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 25 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Magnus Eisenmenger, 23, spelade juniorhockey i Djurgården.
När den svensk-tyske forwarden nu återvänder till Sverige och Stockholm föll valet på AIK. Och debuten blir direkt i derbyt i Globen.
– Grabbarna berättade lite före träningen att det kan smälla ordentligt, men det är alltid kul, så att man inte glömmer ishockeyn, säger Eisenmenger till Hockeynews.
ANNONS

AIK har en del skador i laget och tar in forwarden Magnus Eisenmenger, som förra säsongen spelade för Almtuna i Hockeyallsvenskan och för Löwen Frankfurt i den tyska ligan DEL.

Kontraktet är skrivet säsongen ut.

– Jag var och letade efter ett svenskt lag och AIK hörde av sig och vi hade ett bra snack, så det gick snabbt. Väldigt snabbt. Det blev klart för en-två dar sen, säger Eisenmenger till Hockeynews efter sitt första ispass med AIK på Hovet.

ANNONS

– Det är bra killar. Jag har som sagt inte varit här länge, men jag känner mig välkommen direkt och man märker på isen att det är ett riktigt drag i det.

LÄS MERAIK:s drag inför derbyt mot Djurgården – värvar

AIK har på forwardssidan både Oskar Magnusson och Branden Troock på frånvarolistan. Så Eisenmenger gör debut och får spela ett Stockholmsderby i Avicii arena mot Djurgården.

ANNONS

– Det är en speciell match imorgon. Grabbarna har berättat lite före träningen att det kan smälla ordentligt, men det är alltid kul, att man inte glömmer ishockeyn.

Under hösten har Magnus Eisenmenger tränat på egen hand i Frankfurt. Hans två år äldre bror Maximilian Eisenmenger spelar i Adler Mannheim.

I AIK känner Magnus Eisenmenger ingen av spelarna.

ANNONS

– Inte en enda. Jag har bara spelat med (Mathew) Maione. Han spelade i tyska ligan förra året, Bietigheim, så jag har spelat mot honom. Men jag känner ingen av de andra.

Magnus Eisenmenger har precis som sin bror spelat i Djurgårdens juniorer så den färske AIK-aren har faktiskt fler bekanta där.

– Ja, jo. En eller två, faktiskt. Axel Andersson känner jag till. Sedan coachen, (Michael) Holmqvist, Pontus Johansson har jag spelat med. Han är där på lån nu. (Albin) Grewe har jag spelat med i juniorerna.

ANNONS

Blir det extra speciellt för dig nu att möta Djurgården?

– Äh. Haha. Den frågan får jag inte svara på förrän efter imorgon. Imorgon är det viktigt att AIK vinner. Det är allt jag säger till dig.

LÄS MERAIK-lånets problematik: "Har fru och barn i Ö-vik"

ANNONS

Hur ser du på möjligheten att spela i AIK hela säsongen?

– Det är riktigt kul. Det är ett stort lag. Det finns mycket ambitioner i laget och man märker att de vill vinna varje match. De ska upp i SHL och det är ett sånt drag jag vill spela med. Vara med och kunna vinna varje match. Det är en sån miljö jag vill vara i och där jag kan utvecklas bäst. Det var därför det blev AIK.

I Almtuna blev det tre mål på 20 matcher förra säsongen.

ANNONS

Vilken blir din roll i AIK?

– Roll och roll. Jag är här och tränar hårt och kör där tränaren vill ha mig. Jag kan spela var som helst. Det spelar ingen roll för mig.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln