HockeyNews
PLUS

Krüger tillbaka – Djurgården testar ny kedja mot AIK

(29487) Krüger Klasen
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 23 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Djurgården gör sig redo för säsongens första Stockholmsderby mot AIK.
Flera skadade spelare ser ut att återvända till spel, men det finns också frågetecken.
ANNONS

Djurgården hade en tung vecka med två förluster på bortais. Det blev en 7–4-förlust borta mot Brynäs trots ledning med 4–2 efter två perioder. Det blev även stryk i Kalmar där nykomlingen vände både 0–1 och 1–2 till en klar 6–3-vinst.

I de matcherna saknades lagkaptenen Marcus Krüger, välmeriterade forwarden John Norman, centern Emil Berglund och backen Axel Andersson. På måndagen var alla fyra på is på Hovet.

– Vad det gäller personal så känns det ganska bra tycker jag. Vi får tillbaka lite folk och kan börja formera kedjorna på det sätt vi vill, säger Djurgårdscoachen Johan Garpenlöv till Hockeynews.

ANNONS

John Norman var inte med på hela träningen utan bara under den första korta delen innan han avbröt och gick till omklädningsrummet.

–Han kommer ut imorgon igen får vi se om han är med på fullkontaktsövningarna också. Det tror jag, säger Garpenlöv hoppfullt.

Djurgårdens stjärncenter Marcus Krüger fick en skadekänning inför matchen mot Brynäs och har inte varit på is den senaste tiden. Men nu är han tillbaka där också.


ANNONS

LÄS MERHV-bossen talar ut om beslutet: Fansen, sparken – framtiden


– Det är ett bra tecken. Och Emil var tillbaka och Axel var tillbaka. Det är bra. Det gör vårt lag lite bredare. Det finns en hel del rutin i de killarna också och de betyder mycket för laget. Alla de är bra att få tillbaka.

ANNONS

Johan Garpenlöv har testat forwarden Linus Klasen i en handfull olika kedjor och det ser ut att kunna bli ytterligare en ny konstellation i derbyt mot AIK. Att döma av måndagsträningen kan Klasen få spela ihop med Marcus Krüger och Olle Liss.

– Vi får se på onsdag vilka som spelar ihop. Idag var det så. Imorgon får vi se om det blir annorlunda.

Hur ser du på en sån tänkbar kedja?

ANNONS

– Krüger och Klasen har inte spelat ihop i år så får vi se hur det funkar. Det är väl där tanken är. Så får vi se med Norman, om han kommer tillbaka, vad vi gör i såna fall. Men det var de två vi mest ville se tillsammans.

Om John Norman kan spela mot AIK skulle en kedja med Krüger, Klasen och Norman bli möjlig. På måndagsträningen saknades även forwarden Fredrik Schlyter.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln