HockeyNews
PLUS

Zion Nybeck: "Då tror jag vi blir riktigt farliga"

(29115) Zion Nybeck
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews
ANNONS

Publicerad: 1 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Zion Nybeck, 21, stördes av fotproblem och opererades sommaren 2022, men gjorde sedan ändå en stark säsong.
Nu är AIK-forwarden hel och tror på en fin utveckling för laget.
– Alla köper in bra i spelsystem och sånt så det är bara att det ska sitta. Då tror jag vi blir riktigt farliga, säger Nybeck till HockeyNews.
ANNONS

Lagkaptenen Richard Gynge har redan berömt Zion Nybeck inför årets säsong.

– Det blir spännande att följa hans karriär och resa. Han är ämnad för större uppdrag än Hockeyallsvenskan. Det är jag helt övertygad om, har Gynge sagt till HockeyNews.

LÄS MERGynge i ny toppkedja i AIK – hyllar stortalangen

ANNONS

Gynge och Nybeck har placerats i samma kedja och har fått nye kanadensaren Gerry Fitzgerald som center. Något som Nybeck gillar skarpt.

– ”Fitz” är väldigt skicklig och enkel att spela med. Bra skott. Gynge är också jäkla bra framför kassen i anfallszon och jobbar stenhårt i varje byte som om det vore hans sista, säger Zion Nybeck efter en AIK-träning hemma på Hovet.

Den Alvestafostrade 21-åringen har via HV71 hamnat i AIK och Stockholm. Allt är lite större än i Småland.

ANNONS

– Jag är väl inte jättemycket inne i stan så det känns inte riktigt som man bor i Stockholm, men det är skönt att ha det så nära. Det finns alltid nåt att hitta på när det är helg och på lediga dagar, säger Nybeck som har en fem minuter kort promenad från sin lya till Globenområdet.

Den kvicke forwarden blir glad när han får höra om berömmet från kedjekamraten Richard Gynge, som menar att Nybeck var en av de AIK-spelare som utvecklades mest förra säsongen.

– Fan va kul! Det kändes bra. Jag hade en jobbig sommar med foten och hade inte jättemycket förväntningar egentligen i början av säsongen. Jag tycker att jag fick mycket förtroende och växte in i det och utvecklades väldigt mycket i de delar jag ville. Spela powerplay och vara en offensiv spelare. Jag tycker att det blev bättre och bättre ju längre säsongen gick.

ANNONS

Nybeck producerade 34 poäng (13 mål, 21 assist) på 50 allsvenska matcher. Säsongen före i HV71 blev det 11 poäng (3 + 8) på 22 matcher, men det var alltså när han var med och spelade HV tillbaka till SHL som han hade stora problem med en fotskada och missade mer än halva säsongen. Han kom tillbaka i slutet.

– Ja, och sedan blev det strul med den igen och jag fick operera och hoppade på kryckor hela sommaren. Det har varit skönt att ha en hel sommarfys och jobba upp styrkan. Det tar ett tag att få tillbaka den.

LÄS MERAIK:s besvikelse: "Vårt special teams svek oss"

ANNONS

Nybeck fortsätter:

– Förhoppningsvis ska det inte hända igen. Tråkigt som fan, men det är sånt som händer.

AIK har fått en tuff start med förluster mot två av de allra svårast konkurrenterna i Hockeyallsvenskan, Brynäs respektive Björklöven. På lördagen väntar hemmamatch på Hovet. Och Nybeck gillar årets AIK.

ANNONS

– Vi har fått in mycket spets och mycket bredd också. De som är kvar från förra året tycker jag också gjorde det otroligt bra. Kanadensarna är skickliga och bra på det de gör så det ser bra ut tycker jag.

AIK har som uttalat mål att slå sig in på topp fyra. Zion Nybeck ger sin bild av läget och fajten mot Brynäs, Djurgården, Björklöven och Södertälje.

– Jag tycker att vi får komma in lite som en underdog och slå underifrån. Jag tycker att vi har laget för att utmana dem om en topp fyra-placering. De ligger väl lite före nu, men sedan i slutet ska vi vara längre fram i processen, säger Nybeck.

ANNONS

Även Gerry Fitzgerald gillar att spela med Nybeck, precis som Gynge.

– Det har varit jättebra med de två. De är jättebra spelare. ”Rich” är en veteran och har mycket erfarenhet och Zion har också en del erfarenhet och är riktigt bra spelare. Med tiden, ju mer vi spelar med varandra, desto bättre är det. Jag tycker att vi hittar kemi både på och utanför isen. När vi tittar framåt ser det väldigt bra ut just nu, säger Fitzgerald till HockeyNews.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln