HockeyNews
PLUS

Öhgren slipper operation – flyger till Sverige idag

(29110) Liam Öhgren
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 29 september 2023

FacebookXWhatsApp

Glädjande nyheter för Färjestad och Liam Öhgren.
19-åringen flögs över till Minnesota för att undersökas men han behöver inte genomgå en operation och i dag sätter han sig på flyget mot Sverige och Karlstad igen.
– Jag kommer nog att kunna börja gå på is ganska snart och trappa upp träningen. Bra nyheter, säger han till HockeyNews.

ANNONS
Färjestad har vunnit fyra av fem matcher och toppar SHL-tabellen just nu.

Det finns all anledning att njuta för klubbens fans och här kommer nästa glädjebesked.

Liam Öhgren – som flögs över till Minnesota för att undersökas – har fått sin dom och 19-åringen kommer inte att behöva opereras på grund av den skadan han dras med just nu som stoppat honom från spel i början av säsongen.

– Jag har snackat med läkarna och fystränarna här i Minnesota och de har konstaterat vad det är för något och sagt ungefär hur länge jag kommer att bli borta. De var mest orolig över att jag skulle behöva operera mig så det känns riktigt skönt nu att det är något som bara läker av sig själv. Bra nyheter, konstaterar Öhgren.

ANNONS

Han drog över till USA i måndags och var inte på is något sista två veckorna innan avresan – men snart kommer han få snöra på sig rören igen.

– Jag kommer nog att kunna börja gå på is ganska snart och trappa upp träningen. Även fast jag känner av det så kommer jag kunna köra för de tror att det kommer läka ändå. Det kommer kanske ta ett tag innan jag är helt smärtfri men jag kommer nog kunna köra innan dess, säger han till HockeyNews.

Öhgren väljer att se den positiva sidan av situationen och nu fick han bekanta sig med NHL-klubben på nära håll för tredje gången.

ANNONS

– Jag var där på "dev camp" när jag draftades och även nu i somras. Men det kommer ju alltid något positivt med det negativa och jag fick se hur allt fungerade här borta och även träffa alla storstjärnor och spelare i NHL-laget eftersom den riktiga campen är igång nu. Det var en bra erfarenhet, säger han.

I natt fick han dessutom möjligheten att se Minnesota–Colorado på plats men redan idag sätter han sig på flyget hem till Sverige igen och i morgon är han tillbaka i Färjestads dagliga verksamhet.

– De kommer att lägga upp en plan för mig nu hur jag ska träna och vad jag ska träna, säger Öhgren.

ANNONS

Hur ser du på Färjestad start på säsongen?

– Grym. De har sett riktigt starka ut och det kommer bara bli bättre och bättre nu under säsongen. Jag ser fram emot att komma tillbaka.

•••

ANNONS

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln