HockeyNews
PLUS

AIK:s besvikelse: "Vårt special teams svek oss"

(29094) Branden Troock
Bildbyrån / Henrik Sjöberg
ANNONS

Publicerad: 27 september 2023

FacebookXWhatsApp

AIK föll i hemmapremiären – och det var inte vackert.
Inför 5602 på Hovet i Stockholm släppte hemmalaget in två mål i powerplay.
– Vi måste lära oss att vinna mot de här lagen. Men vi försöker fortfarande få allt att stämma, säger nye kanadensaren Branden Troock till Hockeynews.

ANNONS

Det blev ingen trevlig hemmapremiär för AIK den här säsongen.

Men förlusten mot Brynäs i ryggen stod Björklöven för motståndet – ännu ett förväntat topplag som AIK vill göra upp med i vinter – men det mesta gick fel tidigt i matchen när laget fick chansen.i powerplay.

Daniel Rahimi drog på sig en utvisning men i AIK:s efterföljande powerplay släppte hemmalaget till två frilägen och ett två mot ett-läge – Alexander Wiklund tog tillvara på ett av frilägena och gav Björklöven ledningen.

ANNONS

Efter det hämtade sig aldrig AIK.

– Det var inte starten vi ville ha, konstaterar AIK:s Branden Troock.

– Vi grävdes oss ett hål och "special teams" svek oss ikväll. Vi hade något mål emot oss i både powerplay och boxplay men vi kommer lära oss av det här och studsa tillbaka.

ANNONS

Vad säger ni till varandra när det det blir så där i ert första powerplay?
– Det är tufft. Vi försöker vara positiva men vi försöker fortfarande få allt att stämma. Vi har några skadade spelare också som är nyckelspelare i powerplay men vi får jobba oss igenom det här, säger Troock.

AIK vill vara ett topplag i vinter men nu har man startat säsongen med att gå poänglösa efter matcherna mot Brynäs och Björklöven.

– Det här är lag vi behöver lära oss att vinna emot. Vi lär oss av förlusterna och får titta på video i morgon och jobba vidare.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln