HockeyNews
PLUS

Stjärnan tagen av trycket: "Det här var något extra"

(29049) Magnus Pääjärvi och Sampo Ranta
Bildbyrån

Publicerad: 24 september 2023

FacebookXWhatsApp
Han missade de två första SHL-omgångarna efter att ha blivit avstängd för en ful crosschecking i träningsmatchen mot Björklöven.
I gårdagens surströmmingsderby mot Timrå fick Modos spetsforward Sampo Ranta äntligen göra sin SHL-debut – och han var imponerad av inramningen.
– Publiktrycket är något av det bästa jag upplevt, jag har spelat i några coola arenor men det här var något extra, säger finländaren till HockeyNews.
Modo hade både en 1–0- och en 2–1-ledning i länsderbyt mot Timrå men lyckades inte knyta ihop säcken.

– Det kändes ganska bra ändå även om det var en tung förlust. Vi hade lägen att vinna den här matchen men vi fick inte till det över 60 minuter. Vi somnade in vid ett par tillfällen och det utnyttjade Timrå men på det stora hela så kändes det ganska bra, säger Modos Sampo Ranta som gjorde SHL-debut efter att ha missat de två inledande omgångarna på grund av en avstängning.

Och även om det blev en förlust och minus tre i den individuella plusminusstatistiken så var han nöjd med sin insats.

– Det kändes bra. Jag skapade en hel del målchanser men jag måste få pucken i nät också, men det kommer att komma så länge jag fortsätter att skapa lägen, jag är inte orolig, det var en bra match, säger Ranta som var tagen av trycket i SCA Arena.

– Atmosfären i arenan var otrolig, jag hade hört att fansen i Sverige är passionerade och det här är ett stort derby. Publiktrycket är något av det bästa jag upplevt, jag har spelat i några coola arenor men det här var något extra.

Tre omgångar in i SHL så har nykomlingen Modo plockat fyra poäng efter att ha förlorat på straffar borta mot Skellefteå och spöat Linköping hemma.

– Vi har helt klart en del saker vi måste jobba med, vi vet vad vår identitet är och vi måste bara fortsätta att slita hårt varje kväll, vi kan inte ta några pauser, men jag tycker att det ser bra ut på det stora hela, vi har en stor potential.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!