HockeyNews
PLUS

"Hoppas att de åkte ut och aldrig får komma tillbaka"

(29019) Lindbäck
Bildbyrån

Publicerad: 22 september 2023

FacebookXWhatsApp
4–0 till Brynäs i mitten av den andra perioden  – då bestämde sig någon i AIK-klacken att det var dags för ett avbrott i matchen och drog igång pyroteknik som gjorde att läktaren fylldes av svart rök.
– För mig är det ett mysterium, men det är väl vad det är och jag hoppas att de åkte ut och aldrig får komma tillbaka igen, säger Brynäs målvakt Anders Lindbäck.
– Det är väl inte bra så men jag tycker det är lite häftigt ändå. Det ska ju inte vara på arenorna, men lite häftigt är det, säger AIK:s William Ignberg Nilsson.

Nej, det blev inte den premiär varken AIK eller deras tillresta supportrar hade hoppats på. Drygt sju minuter in i den andra perioden befann de sig i ett 4–0-underläge mot hemmalaget Brynäs.

Då bestämde sig någon i AIK-klacken att det var dags för ett avbrott och drog igång pyroteknik som fyllde läktaren med svart rök och tvingade domarna att avbryta matchen.

– Jag vet inte vad deras fans höll på med. Vad försöker de åstadkomma med att göra så? För mig är det ett mysterium, men det är väl vad det är och jag hoppas att de åkte ut och aldrig får komma tillbaka igen, säger Brynäsmålvakten Anders Lindbäck.

AIK:s rivjärn William Ignberg Nilsson tyckte inte att det var lika farligt.

– Det är väl inte bra så men jag tycker det är lite häftigt ändå. Det ska ju inte vara på arenorna, men lite häftigt är det, säger 22-åringen som försökte jobba igång klacken i samband med att han fick en tvåa för roughing i slutet av den andra perioden vid ställningen 4–1 till Brynäs.

– Man blir ju taggad av deras stöd och får mycket av dem och då vill man ge tillbaka på nåt sätt. Sen tycker jag att domarna var lite hårda, men jag ligger på gränsen och ibland går jag över och det gjorde jag väl i dag, säger han och fortsätter med att tacka för fansens stöd.

– Det betyder otroligt mycket. Jag tycker att de tog över arenan stundtals och i början var det magiskt verkligen, men växelramsor och allting, det var otroligt mäktigt.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!