HockeyNews
PLUS

Så ställer Djurgården upp sina enheter i powerplay

(28984) Klasen Andersson
Bildbyrån / Henrik Sjöberg
ANNONS

Publicerad: 21 september 2023

FacebookXWhatsApp
Läget på backsidan ser ljust ut inför seriepremiären.
Axel Andersson och Alexander Ytterell ingår i var sin powerplay-enhet bara två dagar före premiären.
Det är goda nyheter för Djurgården. För med dem spelklara får Stockholmslaget två väldigt vassa PP-formationer.
ANNONS

När Djurgården på onsdagen tränade powerplay hade huvudcoachen Johan Garpenlöv två uppställningar på isen och de tränade mot var sin boxplay-enhet och målvakterna Viktor Andrén och Hugo Hävelid fick jobba hårt.

Att döma av träningen bedöms de skadade backarna Axel Andersson och Alexander Ytterell vara så nära spel att de ingick i var sin PP-enhet.

I den första uppställningen fanns Alexander Ytterell vid blålinjen och han hade fint sällskap i form av Linus Klasen, Marcus Krüger, Daniel Brodin och Olle Liss.

I den andra formationen styrde Axel Andersson mycket av spelet från sin position vid blålinjen och de fyra forwardsen var John Norman, Ludvig Rensfeldt, Zach Magwood och Wiktor Nilsson.

Så här hoppas Johan Garpenlöv att powerplay-uppställningarna ser ut på fredag mot Björklöven i premiären.

– Vi närmar oss första matchen. Tanken är ju det. Sedan vet vi inte med sjukdomar och skador, men just nu ser det bra ut.

Så de skadade backarna, Andersson och Ytterell, ingår i premiärlaget om allt går som det ska?

– Ja, vi hoppas ju det. Vi får se på fredag.

Med tanke på att det bara är 48 timmar till nedsläpp så hade ni inte tränat med dem om ni inte verkligen trott att de kommer att kunna spela?

– Det är rätt tänkt. De är ju nära. Men vi vill inte gambla heller bara för att. Men just nu ser det bra ut.

Axel Andersson instämmer.

– Jag mår bra och siktar på fredag. Förhoppningsvis ska det inte vara nåt problem, säger han till HockeyNews.se.

Andersson trivdes med Norman och gänget.

– Vi körde på bra idag, hittade varandra. Det är en konstellation för mig. Vi hade ett bra möte imorse och jag tycker att vi har nåt att jobba på.

Om Axel Andersson och Alexander Ytterell trots allt inte kommer till spel för Djurgården finns alternativ på backsidan som Daniel Glad, Edvin Hammarlund och Kevin Karlsson. På forwardssidan är exempelvis Anton Gradin utanför powerplay för närvarande.

– Det finns alternativ både på forwardssidan och backsidan. Det här är det som vi vill ha, men sedan är det alltid en konkurrenssituation och man måste leverera. Det vill man ha som tränare, att det finns alternativ.

Backen Calle Odelius är ett powerplay-ämne, men är för närvarande med New York Islanders.

– Han är ett alternativ när han kommer tillbaka. Den 19:e var starten. Jag skickade sms till honom och jag gissar att de vill ha med honom på main camp i nån vecka också, men vi får se, säger Garpenlöv.

LÄS MERDjurgårdsbacken närmar sig comeback: "Försiktigt positiv"

Hovet ser ut att bli utsålt när Björklöven kommer på besök. Det kan med andra ord bli lika bra drag som i den allsvenska semifinalserien i våras.

– Man längtar. Vi försöker hålla en bra nivå på det vi gör. Vi vet att det blir en rolig match på fredag. Sedan igen, det är 52 omgångar, det är inte en match vi ska spela. Det gäller att både ha kortsiktig och långsiktig medvetenhet med oss. Vi hoppas att vi vinner på fredag, men gör vi inte det har vi en ny match igen.

Blir det speciellt att möta Björklöven i premiären?

– Djurgårdspubliken är sedan jag kom in fantastisk. De stöttar och såsom de uppträdde under hela slutspelet är bland det bästa jag har varit med om. Det stödet vi fick är också bland det bästa jag varit med om. Och vi behöver dem! Det är en lång säsong och det kommer att gå upp och ner. För motståndarna att komma hit ska inte vara roligt. Det stödet känner vi, säger Johan Garpenlöv.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln