Nytt hopp i AIK – stjärnbacken nära göra debut

18 september 2023
AIK har varit skade- och sjukdomsdrabbat på försäsongen.
Huvudcoachen Anton Blomqvist missade de allsvenska lagens upptaktsträff.
Men för en ny backstjärna ser läget hoppfullt ut.


Anton Blomqvist var sjuk och missade medieträffen på Fåfänga i Stockholm inför starten i Hockeyallsvenskan. AIK har haft bekymmer med att kunna spela med fullt lag i träningsmatcherna på grund av frånvaro.

Den kanadensiske toppbacken Mathew Maione, 32, kom skadad till Sverige och har inte varit med i någon av träningsmatcherna.

– Maione är inte hundra procent tillbaka idag, men han är i alla fall med på is för första gången på riktigt. Det behövs en liten upptrappning på honom, men det närmar sig, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till HockeyNews.se.

Maione har under sina år i Europa spelat i både finska ligan och KHL och kommer närmast från DEL i Tyskland. Han har blivit utsedd till den mest underhållande spelaren i Liiga och har varit med i KHL:s All Star-match.

Och kanske blir det debut i AIK redan mot Brynäs i premiären.

– Vi hoppas på att han på nåt sätt är med på fredag. Det finns en möjlighet, sedan ska vi inte stressa nånting. Tar det några dar till, då får det göra det. Det är i alla fall kul att det närmar sig, säger Niklas Persson hoppfullt.

LÄS MERSSK:s lagkapten hoppas på ännu ett SHL-avancemang

För unge backen Daniel Good Bogg, 19, närmar det sig också spel.

– ”Boggen” var tillbaka på is idag. Han har varit borta i några veckor. Sedan får vi se om han kan gå fullt den här veckan över huvud taget, men han är i alla fall också tillbaka. Det ser okej ut.

LÄS MERAIK ska fortsätta spela "dirty" och utmana om SHL

Även om det ser mörkt ut med spel i premiären för AIK:backen är skadeläget i laget betydligt bättre nu än för några veckor sedan.

– Va fasen, som vår försäsong har sett ut så tycker jag att det är alldeles lysande… säger Persson och knackar i ett träräcke där han står med vacker utsikt till Gröna Lund på andra sidan vattnet.

– Det går lite sjukdomar och skit, men som det har sett ut hittills är jag jättenöjd med skadeläget med en person som är skadad är vi nöjda.