HockeyNews
PLUS

SSK:s lagkapten hoppas på ännu ett SHL-avancemang

(28954) Christopher Liljewall
Henrik Sjöberg / Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 september 2023

FacebookXWhatsApp
Alla pratar om Brynäs, Djurgården och Björklöven.
Men Södertäljes lagkapten Christopher Liljewall känner sig inte golvad för det.
– Det är bra att de inte tar upp oss fullt ut i förhandssnacket, vi har en stark tro själva, säger 33-åringen som varit med om att avancera till SHL vid inte mindre än fyra tillfällen under sin karriär.

ANNONS

Tre gånger med Rögle, en fjärde med Timrå – och en femte med Södertälje SK? Ja, det är i alla fall vad Christopher Liljewall hoppas och tror på.

– Jag går in på mitt fjärde år i SSK och jag brinner för klubben. Jag tycker att det är en klassisk förening och jag känner en stolthet i att bära S:et på bröstet och jag vet att alla mina lagkamrater känner likadant och min förhoppning är att vi ska kunna utnyttja det på ett bra sätt den här säsongen, säger Liljewall som tycker att SSK har alla förutsättningar att överraska.

– Jag tror stenhårt på vårt lag, jag tycker att Emil, vår sportchef, har gett oss förutsättningar för att ta nästa steg. Förra säsongen föll vi på att vi kanske hade lite för lite spets men nu har vi fått behålla grunden från i fjol och adderat mer spets så att vi inte blir så beroende av ett par individer i offensiven.

ANNONS

Att alla andra bara pratar om Brynäs, Djurgården och Björklöven tycker han bara är bra.

– Det är bra att de inte tar upp oss fullt ut i förhandssnacket, vi har en stark tro själva, både från lagets sida och fansens sida, så jag hoppas att vi ska kunna vara med och tävla om en SHL-plats i slutändan, men det krävs ett hårt arbete från oss varje dag.

Vilka ser du som era största konkurrenter?

ANNONS

– Jag tror att det är Brynäs, Djurgården och Löven. Det är på förhand lag som alla vill slå, som media pratar mest om. Brynäs har fått behålla sex, sju av deras toppspelare från förra året som gjorde det bra i SHL så det är klart att de blir lite av en förhandsfavorit. Djurgården var med och slogs i en final förra året och har fått behålla i princip samma lag. Löven har varit med i toppen i många år och nån gång, precis som det gjorde för Modo, så slår det väl ut för dem också så det är klart att de blir att räkna med.

Några viktiga erfarenheter du tagit med dig från de gånger du avancerat till SHL med Rögle och Timrå?

– Man är inte bättre än sin senaste match, en säsong är lång och man kan inte börja spekulera i det som kommer hända om 52 omgångar, utan det ska spelas om det. Det är en gammal klyscha men man kan inte se längre än nästa match och man kan snacka hur mycket som helst om att man ska gå upp men man måste ju också ta sig till slutspel, det är där man får börja. Många pratar om att vi har äldst lag och en sån grej kan ju bli viktig, just med erfarenhet, när det kommer lite tätare matcher. Så min förhoppning är att vi ska ta nästa steg den här säsongen och det tror jag stenhårt på.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln