HockeyNews
PLUS

Mest istid för Strålman – men kan petas från powerplay

(28914) Anton Strålman
Carl Sandin/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 september 2023

FacebookXWhatsApp
Anton Strålman, 37, gjorde comeback i SHL efter 16 år i NHL.
Han spelade mest av alla i HV71 och Linköping. Men det är osäkert om han får behålla sin plats i powerplay.
– Ja, men det spelar inte så stor roll för mig, säger Strålman till HockeyNews.se.
ANNONS

HV71 med backklippan Anton Strålman i laget var 54 sekunder ifrån tre poäng i SHL-premiären hemma mot Linköping. Strålman hade assist till HV:s 1–0-mål och var delaktigt i 2–1-målet i powerplay. Han spelade mest av alla utespelare i Husqvarna Garden, 25:36, men det räckte inte till seger.

LHC med en storspelande Marcus Högberg, han tog 40 av 42 skott och två straffar, vann med 3–2 när det gick till straffavgörande.

HV-coachen Tomas Montén hade inte någon tvekan i rösten när han hyllade Strålman efter NHL-backens comeback i SHL.

ANNONS

– Han är jättebra. Nu blev det mycket istid på honom idag. Vi får väl ta det lite mer lugnt imorgon. Men han är väldigt vältränad och bra i alla ändar. Han påminner lite om de man har sett som kommer hem som är genuina. Vi hade (Marcus) Ragnarsson i Djurgården, (Niclas) Hävelid i Linköping. De har en nivå till och är väldigt väldigt bra. För oss är han jätteviktig, säger Montén.

Med powerplayspecialisten Oliwer Kaski på HV:s skadelista till nästa match mot Färjestad på torsdag fick Anton Strålman spela i numerära överlägen mot Linköping. Men han kan få flytta på sig till förmån för Kaski.

– Kaski är ett alternativ också, säger Montén som använt sig av backarna Bobby Nardella, Oliwer Kaski, Olle Strandell och Strålman i powerplay på försäsongen och i premiären.

ANNONS

Plockar du bort Strålman från powerplay när Kaski är tillbaka?

– Får se… Han ska komma tillbaka först. Vi har haft de tre och vi har haft Strandell lite grann. Olle var bra i powerplay ifjol i Mora och styrde deras PP. Men som sagt, vi ska ha Kaski tillbaka först innan vi funderar.

Anton Strålman, som har stått över ett par träningsmatcher, var nära att göra ett vackert solomål när han tog fart från egen zon och sågade sig igenom LHC-försvaret.

ANNONS

– Vi spelade en bra match. Inget snack om det. Vi skjuter ut dem nästan. 3–1 borde vi sätta. Vi borde sätta fler puckar. Det borde inte vara en 2–2-match efter 60 minuter. Men han spelade bra. Det är ju så. Målvakter kanske är den viktigaste positionen och han vann en för dem idag. Så är det ju, säger Strålman till HockeyNews.se och berömmer LHC-målvakten Marcus Högberg.

LÄS MERLHC-fansens kupp – tvingade HV71 till publikflytt

Anton Strålman hade svårt att plats i NHL-jätten Boston förra säsongen, men var nu tillbaka i powerplay i en tävlingsmatch.

ANNONS

– Det var nog ett litet tag sedan, men det är kul att vara där ute, säger Strålman.

Han lägger ingen prestige i att behöva flytta på sig när Oliwer Kaski är spelklar.

– Det spelar inte så stor roll för mig. Det handlar om att vinna hockeymatcher och bidra i powerplay, boxplay, fem mot fem eller vad det än är. Det gör inte mig nån större skillnad. Det handlar om att spela bra som lag och få jobbet gjort.

ANNONS

Anton Strålman som var delaktig i mycket som var bra var ändå självkritiskt efter 3–2-förlusten på straffar. Det var ju så nära tre poäng vid full tid.

– Jag tycker det var bra. Jag är nöjd med det, men misstaget på 2–2-målet är det man kommer att tänka på på vägen hem. Det är ju så när man analyserar matcherna. Det fanns mycket bra, men så gör man en sån grej. Då spelar det andra inte så mycket roll, säger Strålman som pendlar mellan Jönköping och Skövde.

– Det är inget problem. Det är både tåg och bil, säger han och ler.

ANNONS

Vad tar ni med er förutom poängen?

– Jag tycker vi ska ta med vårt spel och vårt gnugg. Alla körde, alla bidrog. Det är så det ska vara. Då blir man ett svårt lag att spela mot och det var vi. Det syntes på skottstatistiken. Sedan är det klart att vi behöver trycka dit dem. Det var det sista som saknades idag. Just att vara lite hungrigare och vinna närkampen framför mål. Skymma målvakten. Det är en liten detalj men gör enormt stor skillnad. Det är det som avgör i slutändan. Det gjorde vi inte tillräckligt bra, säger Anton Strålman.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln