HockeyNews
PLUS

Niklas Olausson lämnar Linköping efter tre veckor

(28719) Niklas Olausson
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 13 september 2023

FacebookXWhatsApp

Beskedet kom med en dag kvar till SHL-premiären.

Linköping berättar klubben att Niklas Olausson inte blir kvar.

Det blir ingen fortsättning i LHC för Niklas Olausson, 37. Den 22 augusti skrev den erfarne centern på ett korttidskontrakt som nu inte förlängs.

– Niklas är en enormt bra kille som har kommit in fantastiskt bra i gruppen, trots sin korta tid i Linköping. Niklas har uträttat det vi hade förväntat oss och vi hade väldigt gärna önskat att behålla honom hos oss ytterligare en tid framöver då vi verkligen tror att han hade kunnat hjälpa oss över tid - men vi har också full respekt för Niklas nuvarande familjesituation, med familj kvar i Norrland och med allt det innebär, säger Linköpings sportchef Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

LÄS MERLämnar Luleå – klar för spel i Linköping

Förra säsongen flyttade Niklas Olausson tillbaka till Luleå precis vid deadline för övergångar i februari och hjälpte klubben i slutet av säsongen. Han hade då börjat säsongen i Schweiz och Österrike. Vart flyttlasset går för hockeyproffset Niklas Olausson återstår att se.

– Jag har trivts kanon här i Linköping och jag är av hela mitt hjärta tacksam för att jag fick lära känna denna grupp. Jag tror verkligen på det här laget och den här gruppen vilket inte minst träningsmatcherna har visat, säger Olausson själv i en kommentar.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!