HockeyNews
PLUS

Skellefteå löser målvaktsfrågan – nödlösning klar

(28856) David Rautio Skellefteå
Bildbyrån

Publicerad: 11 september 2023

FacebookXWhatsApp
En förlängning för erfarne David Rautio har varit på gång.
Nu kommer besked om en fortsättning i Skellefteå.

Långtidsskadade Gustaf Lindvall närmar sig spel. Den 32-årige Skellefteå-målvakten kunde bara spela tolv SHL-matcher förra säsongen och har inte varit med på försäsongen med Skellefteå.

– Gustaf får köra för fullt, men det är ändå en period, så räkna med honom i slutet av september. Då är han disponibel och matchuttagen. Nu får man träna honom under en viss period, tre veckor, och ser hur han mår av full träning, sa Skellefteåcoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se den 6 september.

LÄS MERProblem med målvakter – då kan han rädda Skellefteå

Skellefteå har haft den förre Luleå-målvakten David Rautio, 38, på korttidskontrakt och det förlängs nu under Lindvalls väg tillbaka.

– Vi har förlängt Rautios kontrakt ytterligare tre veckor, får vi se hur läget är då, säger Skellefteås general manager Erik Forssell till Norran på måndagen.

Inte heller Linus Söderström, 27, har spelat mycket på försäsongen. Skellefteå har värvat den kanadensiske forwarden Dylan Sikura, 28, som väntas komma på onsdag till Västerbotten inför torsdagens SHL-premiär mot Modo. Återstår att se när NHL-meriterade Sikura spelar för sin nya klubb.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!