HockeyNews
PLUS

Stockholmsderbyn flyttas från Globen till Hovet: "Häftigt"

(27883) Avicii Arena AIK Djurgården
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 augusti 2023

FacebookXWhatsApp
Fyra Stockholmsderbyn mellan AIK och Djurgården väntar på nytt i Hockeyallsvenskan.
Men den 1 januari stänger Avicii Arena (Globen) för renovering.
ANNONS

Det blev fyra stora publikfester förra säsongen när Djurgården och AIK möttes i Hockeyallsvenskan.

De fyra matcherna spelades i Globen (Avicii Arena) och lockade totalt 51 763 åskådare eller i snitt 12 941 personer. Av säkerhetsskäl fylldes inte arenan till sista plats.

ANNONS

Kommande säsong väntar fyra nya Stockholmsderbyn. Det första spelas den 25 oktober i Avicii Arena.

– Klyscha att alla matcher är viktiga och att alla poäng är lika mycket värda. Det är det som gäller att trycka in i grabbarna, men självklart är derbyna några av höjdpunkterna på året och nånting jag vet att alla ser fram emot så klart. Det ska man väl inte på nåt sätt förminska. Det är häftiga matcher att få uppleva, både som spelare och ledare. Tittar man på de fyra derbyn som var ifjol så är det få förunnat att få uppleva det. Det gäller att njuta och ta vara på de stunderna samtidigt som en bortamatch en onsdag i november är precis lika viktig poängmässigt, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till HockeyNews.se.

Upplägget under säsongen som kommer är annorlunda jämfört med förra säsongen eftersom Globen stängs för renovering den 1 januari 2024. Ombyggnationen ska vara klar inför ishockey-VM i Stockholm våren 2025.

ANNONS

– De två första derbyna är på Globen och de två andra har Globen stängt så då blir det Hovet. Det är väl ytterligare en krydda i det hela för Globen är häftigt på sitt sätt och Hovet är häftigt på sitt sätt. Det kommer att bli två olika typer av derbyn. Väldigt väldigt inspirerande, säger Niklas Persson.

LÄS MERSnart stänger Avicii Arena – Djurgården och AIK hänvisas till Hovet

Men säkerhetsaspekten är en prioritet så när derbyna efter nyår och in på 2024 ska spelas på Hovet kommer bara hemmalagets supportrar att fylla klacksektionen på ena kortsidan. Hovets kapacitet i vanliga fall är på 8 094 åskådare.

ANNONS

När Djurgården spelar hemma mot AIK på Hovet den 21 januari är det Djurgårdens supportrar som tar plats på klacksektionen och tvärtom när AIK har hemmaderby den 16 februari.

Men bortasupportrar kan förstås försöka köpa biljetter på långsidan på Hovet när det är dags.

– Jag hoppas att det går att fylla på med AIK-supportrar på andra sektioner även när Djurgården står som hemmalag på Hovet, säger Niklas Persson.

ANNONS

Fakta/Datum för derbyna mellan AIK och Djurgården i Hockeyallsvenskan kommande säsong

Ons 25 oktober Djurgården-AIK (Avicii Arena)

Ons 27 december AIK-Djurgården (Avicii Arena)

ANNONS

Sön 21 januari Djurgården-AIK (Hovet)

Fre 16 februari AIK-Djurgården (Hovet)

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln