HockeyNews
PLUS

"Det är inte sättet jag hade velat bli kapten på"

(23648) Jonathan Pudas
Bildbyrån

Publicerad: 9 augusti 2023

FacebookXWhatsApp

Oscar Möller har tvingats till en paus på grund av utmattningssyndrom.
Nu får Jonathan Pudas äran att ta över som lagkapten i SM-finalisterna Skellefteå.
– Det är inte sättet jag hade velat bli kapten på men det är väldigt hedrande att axla ansvaret nu, säger 30-åringen till Skellefteås hemsida .

Med Oscar Möller borta på obestämd tid har Skellefteå AIK utsett en ny lagkapten och det är VM-backen Jonathan Pudas som får äran att ta över kaptensbindeln.

– Det känns bra. Det är så klart lite tudelat i och med det sker genom att Möller behöver ta en paus för sitt välmående. Det är inte sättet jag hade velat bli kapten på men det är väldigt hedrande att axla ansvaret nu. Man har haft många fina kaptener här genom åren, som är bra spelare och grymma personer, så det är häftigt på så sätt att få ingå i den gruppen, säger Pudas som vann pris som Årets back i SHL den gångna säsongen.

– Min vision som kapten är att fortsätta vara den jag är och bidra med det jag gjort innan. Jag ska jobba hårt och tävla hårt för lagets skull. Sättet jag jobbar på ligger nog till grund för varför jag får det här uppdraget, och därför ska jag fortsätta med det. Sen kommer Pär (Lindholm) och (Rickard) Hugg vara med och dra en del av lasset också. Det är ingen som ska axla ansvaret själv, utan det är en stark stomme som kommer att dra lasset framåt tillsammans, säger 30-åringen.

Skellefteås general manager Erik Forssell:

– Jonathan känns som ett jättebra val, han har varit en ledande spelare både på och utanför isen under flera säsonger. Tillsammans med våra andra kaptener tror vi att han kommer att göra ett väldigt bra jobb.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!