HockeyNews
PLUS

Leo Carlsson öppnar upp för spel i AHL

(28622) Leo Carlsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 5 augusti 2023

FacebookXWhatsApp

Det har snackats om SHL och NHL.
Men nu har ett tredje alternativ dykt upp för Leo Carlsson: spel i farmarligan AHL.
– Jag vill inte göra en hel säsong i AHL men att spela några matcher är kanske inte så långt borta, säger Carlsson till Nerikes Allehanda .


ANNONS

Leo Carlsson har tidigare sagt att det bara är NHL eller SHL som är hans alternativ nästa säsong, men efter att Anaheims general manager Pat Verbeek uttalat sig om att AHL kan vara en möjlighet för drafttvåan har Carlsson ändrat sig.

- Jag har inte pratat med Verbeek om det. Jag vill inte gör en hel säsong i AHL men att spela några matcher är kanske inte så långt borta, säger Carlsson till Nerikes Allehanda.

Ett uttalande Örebro tar med ro:

- Som vi känner just nu är det inte så mycket vi kan göra. Leo Carlsson är här nu och spelar med oss sedan åker han till campen och försöker ta en plats. Det är det enda vi har att förhålla oss till. Jag drar inte så stora växlar av det Verbeek sade, det ligger inte i våra händer, säger Örebros tränare Johan Hedberg till NA.

Anaheims camp inleds den 3 september och med tanke på Isac Lundeströms hälseneskada så kan det bli lättare för Carlsson att ta en centerplats.

- Jag har haft lite sms-kontakt med Isac Lundeström och det är jättesynd att han skadade sig. Det är klart att en lucka har öppnat, vi är ganska lika men också olika så det är svårt att jämföra sig. Samtidigt finns det andra duktiga spelare och det är mycket runtomkring som spelar in, säger Carlsson.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln