HockeyNews
PLUS

Allsvensk genomgång – Almtuna: "Kan få ett genombrott i vinter"

(28522) HA-AIS
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 28 juli 2023

FacebookXWhatsApp

De 14 Hockeyallsvenska-lagen är på väg att göra sig redo för en ny kamp om en plats i SHL nästa säsong.
Alexander Nilsson, reporter på HockeyNews.se, synar lag för lag – och rankar dem inbördes.
Idag: Almtuna

ANNONS

Almtuna

Målvakter – 2
Oliver Håkansson

Kommentar: Håkansson har visat god potential och haft en bra sparringpartner i Viktor Andrén de senaste säsongerna, men behöver nu en ny att konkurrera med. Så här kommer det såklart hända något innan pucken släpps.

ANNONS

Backar – 2
Victor Aronsson, Hugo Blixt, Kalle Eriksson, Leon Lerebäck, Olle Norberg, Jakob Ragnarsson

Kommentar: Almtuna fortsätter att satsa på yngre, eller på den här nivån lite mindre erfarna spelare. Jakob Ragnarsson, som bara är 23 år, kommer dra ett stort lass på blålinjen i år och Uppsalaklubben kan skatta sig lyckliga över att han är kvar. Annars hoppas man på kliv framåt från Olle Norberg och att Kalle Eriksson ställer om från collegehockeyn på ett bra sätt. Leon Lerebäck har ett fysiskt spel, när han är skadefri. Vem fyller Oskar Asplunds skridskor?

Forwards – 2
Filip Barklund, William Eriksson, Hampus Harlestam, Valdemar Johansson, Oliver Kandergård, Anton Klint, Alexander Ljungkrantz, William Proos, Jacob Svensson, Carl Wassenius

Kommentar: Har tappat en hel del poäng i inte minst Jesper Norbäck och Georgs Golovkovs, som ju försvann redan i vintras. Därför viktigt att Hampus Harlestam är kvar, både i form av poängligavinnare men också med rutin och ledarroll. Valdemar Johansson tog stora steg redan förra säsongen och är rejält varm i kläderna nu vilket bådar gott. Har ett par namn som kan få genombrott i vinter och det kommer Almtuna vara i behov av.

Ledarstaben – 4
Robert Kimby, Jimmy Anderström, Fredrik Pettersson-Wentzel

Kommentar: Robert Kimby är en av, kanske till och med den främste, tränaren i ligan och här sitter Almtuna på ett riktigt trumfkort som visat att han kan göra bra grejer med mindre resurser än konkurrenterna. Anderström och "PW" är uppskattade inslag där bakom som gör detta till en solid stab att luta sig mot.

ANNONS

Summa: 10

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln