Joel Lundqvists efterträdare som lagkapten i Frölunda ska utses

4 juni 2023
Joel Lundqvist har tackat för sig i Frölunda efter 14 år som lagkapten.
Fyra spelare pekas ut som kandidater till att ersätta den store ledarfiguren.


Med Joel Lundqvist, 41, som lagkapten har Frölunda vunnit två SM-guld och fyra Champions Hockey League-titlar sedan 2010. I och med årets säsong är eran med Lundqvist som kapten i Frölunda över.

Inför 2023/2024 ska Göteborgsklubben fatta beslut om vilken spelare som ska ta över efter Joel Lundqvist och få ett C på sin Frölundatröja.

– Det blir en hel del diskussioner. Sedan kommer det att vägas fram och tillbaka av vem som är mest lämpad. Vi känner ingen stress i det, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

Men eftersom det trots allt är Joel Lundqvist som ska få en efterträdare är frågan förhållandevis het och stor.

LÄS MERFrölunda siktar in sig på drömnamn i jakten på en forward och en center

Lagom till den nya säsongen återvänder backstjärnan Henrik Tömmernes, 32, efter sex säsonger i Genève-Servette. Tömmernes var en av de assisterande lagkaptenerna i Frölunda redan 2016/2017 och har varit både lagkapten och assisterande kapten i Schweiz. Han har även varit lagkapten för Tre Kronors VM-lag 2021.

– Vi tycker att vi har väldigt många bra kandidater. Det är allt från Tömmernes, så klart. Och (Niklas) Lasu, Max (Friberg) och (Christian) Folin med mera. Vi känner att vi har väldigt bra kandidater att välja mellan, konstaterar Fredrik Sjöström.

Det blir naturligtvis en tuff uppgift att ersätta Joel Lundqvist, men likväl kommer Frölunda att ha en stark lagkapten även kommande säsong.

– Vi kommer säkert att komma fram till att nån av dem ska ha C:et. Sedan kommer alla av de här spelarna att vara ledare på sitt sätt. Man kanske inte ska göra det större än det är heller. Nån ska vara kapten, men alla kommer att behöva vara ledare för laget, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.