HockeyNews
PLUS

Strul med isen på Tre Kronors träning: "Som en miniatyr av Mount Everest"

(28103) Nokia Arena is problem
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 22 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. När Tre Kronors spelare var i Nokia Arena för att morgonvärma inför mötet med Danmark var isen på ett ställe i så dåligt skick att spelarna ställde ut en hink för att markera den farliga bulan.
– Det var som en miniatyr av Mount Everest som kom in, säger Linus Johansson.

Färjestads lagkapten Linus Johansson var på måndagen tillbaka på is med Tre Kronor efter att ha legat däckad och nedbäddad i en tung förkylning den senaste veckan.

– Det har varit jobbiga dagar sedan i fredags eller torsdags kväll. Jag har väl haft feber tills igår. Då är man inte pigg, säger Johansson och låter fortfarande förkyld.

– Förkyld är man, men det är man sex månader av en säsong, typ. Men just febern är tuff att göra nånting åt.

Om alla andra spelare är friska i Tre Kronor lär Linus Johansson få stå över matchen mot Danmark för att hinna komma i form igen efter sjukdom.

– De tar ut laget, men jag hade nog behövt träna lite för man känner sig inte… ja alla vet hur fan man känner sig efter feber i tre fyra dar och ligga på 39 grader. Då är man inte kaxig första dagen frisk.

Spelarna har enkelrum vilket minskar smittrisken.

När Johansson gjorde sin första isträning då en handfull andra utespelare också var på is i Nokia Arena fick han sig en obehaglig överraskning. Isen, som har fått klagomål på sig under kvällsmatcherna, i synnerhet i början av VM, hade en bula.

– Det var nånting som hände vid förlängda mållinjen. Det var som en miniatyr av Mount Everest som kom in. Det var liksom ta-tutt, som ett ”bump”, ”speed limit” Vi fick lägga ut lite puckhinkar för att man ska tänka på det, säger Linus Johansson.

Det låter inte roligt?

– Nej, det är det inte, men det fixar de väl tills ikväll tror jag. Hoppas man.

Även Leksandsbacken Anton Lindholm kunde berätta om den dåliga morgonisen i Nokia Arena.

– Jag vet inte riktigt. Det var som ett dike på förlängda mållinjen. Svårt att se vad som har hänt, säger Lindholm.

LÄS MERTre Kronor-backen i slutspelsform – har redan satt personligt VM-rekord

Hur upptäckte ni det?

– När man åker omkring så brukar man ta varvet runt buren ibland och då var det svårt att missa.

Låter otäckt om man inte är uppmärksam?

– Ja, alltså det är väl en situation om du kommer i full fart ner mot kortplanket så far tåspetsarna ner där kan det gå dåligt.

Anton Lindholm har i VM varit en av de defensiva klipporna och Tre Kronor har efter fem spelade matcher bara släppt in två mål inför mötet med Danmark.

– Försvarsspelet har varit bra. Sedan måste man ge cred till våra målvakter också som har spelat extremt bra. Men som du säger, försvarsspelet har funkat, säger Lindholm.

Han tillägger:

– Vi har en trygghet och ett lugn i det vi gör. Vi blir inte stressade av att vara i egen zon utan alla är verkligen inköpta på och hängivna till uppgiften. Men det är som sagt målvakter också. Det är inte att underskatta.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)