HockeyNews
PLUS

Kontraktet med HV71 bröts – men dörren är inte stängd: "En möjlighet"

(28040) Mikkel Bödker
Bildbyrån

Publicerad: 16 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. HV71 valde att inte utnyttja optionsåret i den danske VM-forwarden Mikkel Bödkers kontrakt.
Men den förre NHL-spelaren har köpt hus i Huskvarna och har inte stängt dörren till HV.

Mikkel Bödker, 33, VM-debuterade för Danmark i Schweiz redan 2009. Nu gör den skridskostarke och kvicke forwarden sitt åttonde VM.

Men i slutet av mars fick han sitt kontrakt med HV71 brutet. Det summerar på något sätt hans tid i Jönköpingsklubben.

– Det har varit en konstig säsong tycker jag, säger han.

På vilket sätt?

– Hockey är inte roligt när man ligger i botten och krigar där hela tiden. Det blir inte humöret bättre av. Så var det varje dag när man kommer till ishallen och vi inte kan vinna de matcher vi behöver vinna.

Bödker fick inte sin offensiv att lossna i HV71. På 41 SHL-matcher blev det fem mål och sex assist.

I slutet av januari fick huvudtränaren Tommy Samuelsson sparken och klubbdirektören Johan Lindbom tog över i den nya tränarstaben. Efter det blev det lite eller ingen speltid för Bödker.

– På slutet kom det en ny coach och det blev som det blev. Det vet jag inte vad jag ska säga om, säger den danske VM-forwarden.

Som HockeyNews.se kunde berätta den 27 mars bröt HV71:s sportchef Kent ”Nubben” Norberg kontraktet med Mikkel Bödker. Annars hade det löpt på i ett år till och till en stor kostnad.

– Ja, det gjorde de. Det var väl ingen större överraskning, tänker jag, hehe. Jag har pratat med ”Nubben” och jag och ”Nubben” har ett bra förhållande så det var inga konstigheter där. Det är så det är i hockey. Presterar man inte och levererar man inte får man inte vara kvar. Det var väl så det var.

LÄS MERHV71 bryter med den NHL-meriterade forwarden: "Inte samma lön"

Du hade ett optionsår i ditt kontrakt med HV?

– Både HV och jag hade ett plusår så de kunde säga ja och jag kunde säga ja. Det var lite så det funkade, men det är inga konstigheter mer än att de inte ville ha kvar det. Det förstår man också. Det är självklart, att som jag sa, om man inte levererar. Det är samma på ditt jobb eller alla andra jobb. Det är inga konstigheter med det, säger Bödker till HockeyNews.se.

Vad som händer härnäst i hans karriär är oklart.

– Vi får se efter det här VM:et vad som kommer att hända. Jag tycker fortfarande att hockey är roligt. Jag kommer att njuta av den här VM-turneringen till den är slut.

Familjen Bödker har köpt hus i Huskvarna och har slagit sig ned i Jönköpingsområdet.

– Ja, jag tycker Jönköping är lugnt och fint. Människorna är jättesköna och min fru tycker om det jättemycket. Vi trivs jättebra där och vi kommer att använda oss av det huset och njuta av Sverige.

HV71 ska ha 13 forwards och Henrik Borgström ryktas bli den siste toppspelaren in i truppen.

Men det kan bli skador och Bödker kommer åtminstone tills vidare att finnas i Huskvarna. Om han inte har någonstans att spela när kommande säsong drar igång så är det inte långt till HV71.

– Det är alltid en möjlighet. Man ska aldrig stänga dörren. Vi får väl se. Som sagt, jag är här för att spela för Danmark nu och tänker inte så mycket på vad som ska hända i framtiden. Det är en jobbig fråga och alla vill veta. Det förstår jag med, men nu är jag här och hoppas vi kan vinna lite mer hockeymatcher, säger Mikkel Bödker.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)