HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Örebro värvar skarpskjutande forwardstalangen

(28039) Jonathan Lekkerimäki
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Igår tackades Jonathan Lekkerimäki av för sina insatser för Djurgården då det stod klart att han skulle lämna klubben för spel i SHL. 
Idag presenterades han av Örebro Hockey.
– Det ska bli kul att spela i SHL och vara en del av ett starkt lag, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS

Jonathan Lekkerimäki noterades för 15 poäng på lika många slutspelsmatcher för Djurgården den här våren, men när det stod klart att man missade uppflyttning så minskade klubbens chanser att få behålla den 18-årige forwarden betänkligt. Under måndagen tackade också Djurgården av den av Vancouver NHL-draftade forwarden då han bestämt sig för spel i SHL den kommande säsongen.

På tisdagen följde sedan presentationen av hans nya klubb.

ANNONS

Det då Örebro Hockey meddelade att man kommit överens med den 18-årige forwarden om en flytt till klubben till den kommande säsongen efter att ett kontrakt till och med 2025 skrivits under.

– Vi är otroligt glada över att kunna välkomna Jonathan. Han är en toppspelare i sin ålderskull och Jonathan har en enormt stor potential. Vi får in en offensivt skicklig spelare som ska vara med och göra skillnad framåt och att vi kan addera ytterligare en högerskytt har varit viktigt för oss. Det är jättekul att Jonathan väljer att komma till oss för att ta nästa steg i sin karriär och vi ser fram emot att jobba med Jonathan i vår miljö, säger sportchefen Niklas Eriksson.

Lekkerimäki gjorde 9 poäng på 26 SHL-matcher för Djurgården säsongen 2021–22, vilket var hans första matcher och poäng i högsta serien i Sverige.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln